Головна Культура МОЛОДІЖНІ ІННОВАЦІЇ НА ВИСТАВЦІ «МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ»

МОЛОДІЖНІ ІННОВАЦІЇ НА ВИСТАВЦІ «МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ»

У Національному університеті «Львівська політехніка» під час наукових фестин проходила обласна науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Конкурс проходить щорічно з метою пропагування науководослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді і включає: виставку демонстраційних моделей і макетів; стендовий (постерний) захист проектів.
Проекти подають у таких номінаціях: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; машинобудування; інформаційнотелекомунікаційні системи та технології; екологія та ресурсозбереження; технічна творчість та винахідництво; робототехніка та робототехнічні системи.

Вдало виступили на конкурсі слухачі Сокальської малої академії наук учнівської молоді.

Олександр Будзінський – учень 11 класу Сокальської спеціалізованої ЗШ ІІІІ ступенів №3 зайняв перше місце. Наукові керівники юного дослідника – Ольга Стасюк та Юлій Лукомський.

Анна Чопик – учениця 9 класу Великомостівської ЗОШ ІІІІ ступенів зайняла друге місце. Науковий супровід дослідження здійснював Юрій Кірик, вчитель фізики Сокальської МАН, кандидат фізичних наук. Дирекція Сокальської МАН вітає учнів і наукових керівників з блискучими результатами і висловлює вдячність за сприяння в розвитку обдарованих дітей батькам та відділу освіти Сокальської райдержадміністрації.

Світлана МУСІЙ, директор Сокальської Малої академії наук учнівської молоді.