Головна Культура МОЛОДІЖНИЙ ПРОСТІР У СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

МОЛОДІЖНИЙ ПРОСТІР У СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

За результатами оцінювання хвилі проєктів соціальної дії, поданих торік, бібліотека-філія села Варяж КУ «Публічна бібліотека Сокаль­ської міської ради Львівської області», отри­мала перемогу у проєкті соціальної дії «Моло­діжний простір Варяжанка». Він реалізовувався за фінансової підтримки програми «Ак­тивні громадяни» від Британської ради та адміністрування Львівський обласний моло­діжний центр у співпраці з Сокальською місь­кою радою та відділом культури міської ради.

Керівниками цього проєкту були начальник відділу культури Сокальської міської ради Мирослава Михайлюк та голова ГО «Наша молодь», ГО «Культура. Мистецтво. Спорт» Володимир Піхоцький.

Мета проєкту – створення сучасного моло­діжного простору для забезпечення прове­дення якісного і змістовного дозвілля дітей та молоді. Адже, чи не в кожній сільській міс­цевості, саме і є проблемою місце проведен­ня дозвілля молоді та дітей.

Не оминула ця проблема й село Варяж, бо чи не єдиним місцем для проведення доз­вілля молоді є сільська бібліотека, де вже багато років одна з кімнат в ній стала середо­вищем спілкування, соціальних ініціатив, особистого розвитку, навчання, творчості та активного дозвілля молоді.

В рамках проєкту оновлено зону молодіж­ного простору, закуплено нові меблі, настільні ігри й ноутбук Lenovo, який дуже потрібний для роботи та проведення заходів в бібліотеці і за її межами. Така сучасна комп’ютерна техніка стане невід’ємною частиною Інтернет-центру бібліотеки, а юні користувачі зможуть з легкістю віднайти необхідну інформацію для рефератів, проєктів та дозвілля. Завдяки цьому проєкту створено комфортні умови для активного відпочинку та дозвілля школя­рів та молоді села Варяж. Вони мають можли­вість реалізовувати свої таланти, творчо роз­виватись і з користю проводити вільний час і що головне, робити це безкоштовно.

Ольга ПОРВА,
завідуюча бібліотеки-філії с. Варяж.