Головна Культура НАРОДНОМУ УМІЛЬЦЮ З ВОЛИЦІ ВАСИЛЕВІ ГЕРУСУ – 80

НАРОДНОМУ УМІЛЬЦЮ З ВОЛИЦІ ВАСИЛЕВІ ГЕРУСУ – 80

5 березня свій славний 80-й День народження відзначив жи­тель села Волиця, народний умі­лець, спорт­смен Василь Герус, якого добре знають далеко за межами Червоно­градського району. Незва­жаючи на свій вік, ювіляр завжди усміхнений і привітний, вражає сво­єю щирістю, добротою та життєра­дістю.

Привітали з цим поважним юві­леєм п. Василя не тільки рідні та знайомі, але й староста Волицького старостинського округу Ольга Сав­ка разом з односельцями. Приїхали також Сокальський міський голова Сергій Касян, секретар ради Ігор Сидор, депутат Сокальської міської ради Олег Іванчина, директор ТзОВ «Галичхутро» Василь Муха та інші. Вони побажали пану Василю міц­ного здоров’я, злагоди і добробуту в родині, творчості та натхнення у створенні дідухів-оберігів та у відтворенні та пропагуванні народних ремесел, українських звичаїв та традицій. Солом’яні вироби подруж­жя Герусів вражають своєю май­стерністю і є у колекції багатьох по­літиків, артистів по всій Україні та закордоном. Незважаючи на поваж­ний вік, чоловік ініціює створення клубу скандинавської ходи на Со­кальщині, бо вважає, що секрет йо­го молодості полягає в активному способі життя. І заохочує усіх зайня­тись цим видом спорту.

Василь Герус подякував усім за вітання та побажав, щоб якнай­швидше прийшла перемога, тепло родинного вогнища зігрі­вало душі й серця кожного українця, щоб ми верталися до сво­го, українського, в якому наша сила.

Наш кор.