Головна Культура Ольга Ровецька ділиться любов’ю до творення писанок

Ольга Ровецька ділиться любов’ю до творення писанок

Керівник гуртка «Творча майстерня» Сокальського будинку дитячої та юнацької творчості Ольга Ровецька ділиться любов’ю до творення писанок не лише на заняттях гуртка, але й охоче навчає дорослих та дітей на майстеркласах і практичних заняттях. Одне з таких навчань було проведено з учителями груп подовженого дня під час семінару.
Доброю традицією стало проведення майстеркласів в останній тиждень перед Великоднем в бібліотеці с. Забужжя, в дитячій бібліотеці та школі ІІІІ ст. №5 м. Сокаль, які щоразу збирають велику кількість людей різного віку, котрі хочуть навчитися писати писанки.

Велика подяка за ініціативу та організацію таких занять священикам Роману Синицькому та Йосипу Скоробагатому, працівникам бібліотек Світлані Коляді, Ользі Чесак, педагогам – Світлані Практиці, Наталії Курило, Олені Конопко.

У такій доброзичливій співпраці утверджуються традиції, відтворюються орнаменти писанок Сокальщини та Холмщини.
Учасники гуртка «Творча майстерня» невтомно покращують свою майстерність у писанкарстві, беруть участь в конкурсах і перемагають у них. Ольга Ровецька зі своїми вихованцями вже не перший рік підтримують проведення щорічного дійства з написання писанок, котре проходить в БФ «Карітас»-Сокаль» за участі голови Союзу українок Сокальщини Ірини Мандрик.

Марія ПОЛІЩУК, директор БДЮТ.