Головна Культура Оля Савчин – вона просто малює

Оля Савчин – вона просто малює

Хобі надає нашому життю яскравих фарб, займають нас у вільний час, допома­гають нам і відпочивати, і розвиватися. Переконалася у цьому двадцятип’ятилітня Ольга Савчин з с. Тудорковичі, для якої малюван­ня стало частинкою життя. Талант до нього дівчина відкрила в підлітко­вому віці.

Тетяна Савчин розповіла, що в дитинстві донька Оля не дуже люби­ла малювати, навіть готуючи до­машнє завдання на урок образо­творчого мистецтва просила її допомогти. А потім, несподівано, після закінчення сьомого класу взяла фарби, олівці і аркуш паперу та по­чала малювати. Це було наче грім серед ясного неба, бо у родині ні у кого не було хисту до малювання. Невдовзі принесла малюнок, який вразив усіх. Це був пейзаж. У деся­тий клас вона ходила в Хоробрівську ЗШ. Паралельно, аби опанувати ази малювання, навчалася у Сокаль­ській школі мистецтв. Потім вступи­ла у Володимир-Волинський педагогіч­ний коледж. Там вже не мала часу на малювання. Лише на канікулах, коли було натхнення, брала до рук пензель, фарби. Малювала спершу аквареллю, гуашем, а потім перей­шла на акрилові фарби, які на її думку, мають гарну гамму кольорів, легко лягають на полотно, добре поєднуються відтінки.

Крім малювання, дівчина любить куховарити, часто радує рідних різ­ними смачними стравами, які есте­тично оформлює та фотографує. До того ж у неї ще один фах: повар-кондитер. Нині вона працює у Чер­вонограді. Після роботи, на жаль, не завжди є час на творчість. Але не дарма ка­жуть, що у Бога на кожного з нас свої плани. Пандемія коронавірусу на декілька місяців змусила усіх самоізолюватися. І в Олі знову з’я­вився час на своє улюб­лене занят­тя, яке приносить їй задоволення.

Дуже любить малювати природу. У картинах передає свої почуття, внутрішні переживання та настрій. «Я люблю накладати фарби шар за шаром та дивитися як утворюється малюнок. Сам процес малювання для мене велика насолода. Подоба­ється і змальовувати, і вигадувати щось своє. Приємно відтворювати все, що нас оточує, мовою фарб і ліній. Я просто малюю. Бо так душа хоче», – наголошує дівчина.

Свої роботи Оля ще ніде не вис­тавляла, зате намальовані квіти та пейзажі є гарним доповненням ін­тер’єру їхньої оселі. Чимало своїх робіт подарувала сестрам і знайомим.

Юна художниця не спиняється на досягнутому, а весь час займається самовдосконаленням: вивчає в Інтернеті техніку накладання фарби, експериментує з кольором і тінню. У неї чимало творчих задумів, проте немає поки що часу на їх реалізацію, хоча давно придбала акрилові фарби й полотно.

– Я не вважаю себе художницею,– каже скромно Оля, – мені ще бага­то потрібно вдосконалюватися. Ма­лювання приносить справжнє задоволення. Це мій маленький власний світ, коли душа на полотні малює те, що її переповнює. Бажаю кожно­му знайти свою улюблену справу і отримувати від неї таке задоволен­ня, яке я від малювання.

Любов ПУЗИЧ.

Фото з альбому сім’ї Савчин.