Головна Культура РАДЕХІВЧАНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЄ МИСТЕЦТВО НА СОКАЛЬЩИНІ

РАДЕХІВЧАНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЄ МИСТЕЦТВО НА СОКАЛЬЩИНІ

30 вересня у межах ІІ етнофестивалю гостинності у Сокальському районному Народному домі відбувся концерт за участі кращих колективів художньої самодіяльності Радехівського району. Гостей привітали Народний депутат України Михайло Бондар, який зазначив, що дуже добре, що такий фестиваль започаткований. Працівники культури їздять у райони, діляться своїми талантами, презентують своє мистецтво, показують чого досягли та висловив сподівання, що цей етнофестиваль стане традиційним та масовим, бо він пропагує українські пісню, звичаї та традиції. Голова Сокальської РДА Роман Токай підкреслив, що сокальська громада радо приймає на мальовничій Сокальщині творчі колективи Радехівського району.

Адже Сокальщина і Радехівщина – сусіди, мають схожі традиції. Давно поріднилися родини. Єднає нас і річка Західний Буг, яке тече по території обох районів. Він побажав митцям Радехівщини вдалого виступу на сокальській сцені, та вручив голові Радехівської РДА Тарасу Калиті коровай, квіти та продуктовий кошик товарів, які виробляють на Сокальщині. Радехівчани теж привезли коровай громаді Сокальщини, який вручили голові РДА Роману Токаю. Голова Радехівської райдержадміністрації Тарас Калита подякував сокальчанам за гостинність і зазначив, що аматори художньої самодіяльності Радехівщини сьогодні з приємністю презентують свій багатий край сусідам, бо не тільки вміють добре працювати, але й мають цікаву історію, культуру та звичаї. Адже на її землі народилися багато неординарних особистостей, які відомі не тільки в Україні, але й цілому світу.

А далі присутні занурилися у світ музики та пісень, адже радехівчани підготували для сокальських глядачів програму «На крилах Білозорових пісень». Зі сцени лунали твори композитора І. Білозора, який народився на Радехівщині, та пісні, присвячені його пам’яті, а також твори з репертуару ВІА «Ватра». Зал, який був повним, сокальці не шкодували теплих оплесків митцям Радехівщини.

В неділю аматори художньої самодіяльності Сокальщини відвідають Радехівщину, де презентуватимуть мистецтво нашого краю.

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.