Головна Культура ШЕВЧЕНКО НАШ… ВІН ДЛЯ УСІХ СТОЛІТЬ

ШЕВЧЕНКО НАШ… ВІН ДЛЯ УСІХ СТОЛІТЬ

Під таким гаслом пройшов урок позакласного читання, присвячений 204ій річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка у 4ому класі Хлівчанської ЗШ IIII ст. вчителем початкових класів Наталією Коростіль.

Березень в Україні часто називають Шевченковим і це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим, неповторним. Він невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну наголосила п. Наталiя.

По особливому переосмислювалося Тарасове слово під час уроку дитячими устами. Учні розказували вірші Тараса Шевченка, читали цікаві відомості з біографії поета, переглядали презентацію, малювали малюнки, виготовляли лепбуки та проводили різні конкурси. Надзвичайно цікаво було спостерігати за заняттям. Вчитель зуміла розкрити тему і досягти мети в різних формах, що надзвичайно сподобалось учням.

Діти не тільки з захопленням брали участь у роботі, але й показували реальні знання та прагнення до навчання. 40 хвилин пролетіло як мить, жодна дитина немала часу на інші справи, усі учні були задіяні та активні. Під час уроку до учнів звернулася вчитель української мови та літератури Ірина Логин. Вона читала вірші Великого поета, відчуваючи любов до рідного слова, а також до свого народу. Рідна мова у нас одна, як писав Шевченко. Він був патріотом своєї землі, своєї країни, своєї мови. Він є нашим духовним символом та великим сучасником.

Великий Кобзар закликає нас вчитися чужому, але не цуратися свого.

Наталія ЯРЕМКОВИЧ, бібліотекар Хлівчанської ЗШ IIII ступенів.