Головна Культура СВЯТІ МІСІЇ У БОЯНИЧАХ

СВЯТІ МІСІЇ У БОЯНИЧАХ

З 26 червня по 2 липня на парохії св. Миколая в с. Бояничі проходили Святі Місії, які організували та провели парох церкви о. Тарас Венгрин, ігумен СвятоЮрського монастиря оо. Василіян у Кристинополі Ігнатій, о. Тадей та о. Петро з цього ж монастиря.

Це був дуже важливий тиждень в житті парафіян. Це були дні науки і роздумів, покликання і навернення до Бога. Отці Василіяни робили все можливе, щоб достукатись до наших сердець, донести до нашого розуму й сприйняття любов до Бога, віру і надію в нього. На Божественних Літургіях, молебнах до Христа Чоловіколюбця ми спільно молились до всемогутнього Бога за нашу парохію, село, Україну, наших воїнів, які захищають нашу землю. Просили допомоги і заступництва в Божої Матері Пресвятої Діви Марії. Отці Василіани доступно, натхненно, досконало доносили до нас Місійні науки, Боже слово, навчили нас багато нового, зовсім по іншому дивитись на деякі речі, на своє життя і смисл цього життя. Багатьом людям Божі науки стали значно зрозуміліші, ясніші до сприйняття та усвідомлення.

Дівчата з Марійської дружини з м. Червоноград організували роботу літнього християнського табору, де щоденно проводили навчання, ігри, забави та банси для дітей. Цікаво проходили заняття з квілінгу, малювання, ліплення пластиліном та глиною.

У четвер о. Ігнатій розповів, як правильно підготуватись до Святої Тайни Покаяння та Святого Причастя та провів адорацію: молитовні роздуми перед Найсвятішими Тайнами.
Кожен день, починаючи з понеділка, кількість людей в церкві неухильно зростала. Щоразу більше людей залишали свою господарку, щоденну працю і поспішали на науки до церкви. Щоразу більше жителів сусідніх сіл: з Опільського, Савчина, Варяжа, Хороброва, Гатківки, міст Червонограда та Сокаля приєднувалось до спільної молитви. Нам, жителям Боянич, було приємно бачити дорогих гостей, які розділяли з нами радість спілкування з Богом.

Напевно найбільше людей зібралося у п’ятницю на Хресній дорозі, яка проходила вулицями села. Несли хрест важкий, дубовий. Його виготовив місцевий житель Володимир Тимчук, за порадами паламаря Дмитра Зарічного. Декому було важко його нести. А нести хрест мали можливість усі: молодь, чоловіки, жінки і діти. Декому було важко йти далеку дорогу, але напевно кожен згадав, що найтяжче нести цей Хрест було Ісусові Христові, який не зобов’язаний був його нести, але віддав своє життя, щоб дати можливість спастись всім нам. Дякуємо за науки на Хресній дорозі о. Петру Венгрину та о. Тадею ЧСВВ, а також о. Роману з Хороброва та о. Йосипу зі Забужжя.

У суботу відбулася свята Літургія з молитвами на оздоровлення всіх присутніх людей. А ввечері, біля ватри дівчата та хлопці з Марійської дружини з о. Петром та о. Тарасом провадили цікаві розмови з молоддю, співали християнських та патріотичних пісень, та заохочували на прикладах свого життя приєднуватись до Марійської дружини, навчали любити Бога.
У неділю відбулося завершення Місій. Всім присутнім, які пройшли місійні науки, прийняли Святу Тайну Покаяння та святої Євхаристії відновили обряд Хрещення було уділено повний відпуст. В честь проведення Святих Місій на церковному подвір’ї встановили і освятили хрест, який в п’ятницю несли Хресною дорогою вулицями села.
Цього тижня багато чого відбулося вперше в нашому селі. Проведені місії збагатили парафіян храму св. Миколая духовно. Маємо надію і віру, що багатьом Місії дали великий, новий поштовх в наближенні до Бога, церкви. Тому висловлюємо велику вдячність о. Ігнатію, о. Тадею, о. Петру та пароху о. Тарасу за місії в нашому селі. Висловлюємо подяку всім жителям Боянич і навколишніх сіл, які долучились до проведення місій та їх організації. Дякуємо Господу Богу, що дав нам хорошу погоду, хороших помічників з Марійської дружини, монахів отців Василіан – чудових наставників здійснити ці Місії!

Ярослав ГАВРИЛІВ, депутат Сокальської районної ради, житель с. Бояничі.