Головна Культура ЦЕНТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ

ЦЕНТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ

Громадська молодіжна організація «Світло Христове», яке функціонує при Церкві Святого Духа смт. Жвирка виграла грант у сумі 20 тис. грн. Кошти будуть направлені на втілення проекту, який передбачає створення належних умов для змістовного дозвілля дітей та молоді смт. Жвирка, серед яких діти із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Це дітисироти, напівсироти, з інвалідністю, діти, батьки яких працюють за кордоном, малозабезпечені та з багатодітних сімей.

На жаль, сучасні дітлахи свій вільний час проводять не за живим спілкуванням, а віртуальним – у ґаджетах. І це проблема. Потрібна якась альтернатива, щоб вони могли десь проводити цікаво та змістовно своє дозвілля. Саме тому організатори в рамках проекту планують відремонтувати незайняте напівпідвальне приміщення при Жвирківській церкві. Тут волонтери хочуть створити справжній центр для духовного і культурного виховання дітей та молоді.

Спілкування, тренінги, спортивні ігри, перегляд фільмів, майстеркласи по рукоділлю – розважальні та виховнІ заходи – те, чого бракує на думку організації сучасному поколінню дітей. Волонтери вже працюють над практичним втіленням проекту і планують реалізувати задумане протягом півроку.

Ірина ГУЛЯВСЬКА, голова організації «Світло Христове».