Головна Культура У приміщенні БФ «Карітас»-Сокаль відбулося чергове засідання Клубу «Надвечір’я»

У приміщенні БФ «Карітас»-Сокаль відбулося чергове засідання Клубу «Надвечір’я»

10 березня у приміщенні БФ «Карітас»-Сокаль відбулося чергове засідання Клубу «Надвечір’я» (керівник Іванна Павлик, музичний керівник Лариса Кобрин), яке припало на Прощену Неділю.

Захід розпочався словами молитви «За все тобі я дякую, Ісусе, Спасе мій». Присутні подякували Богу, що закінчилася зима та прийшла весна. До підопічних Клубу з благословенням завітали Преосвященний Владика СокальськоЖовківський Михаїл Колтун та митрофорний протипресвітер о. Ярослав Кащук. Згідно з церковним вченням та українським звичаєм під час зустрічі присутні просили прощення один в одного перед Великим Постом та побажали усім «Многая літа». Ведуча свята Іванна Павлик зачитала 10 заповідей, яких потрібно дотримуватися під час посту.

Далі учасники Клубу також піснями та поезією відзначили День народження Т. Г. Шевченка, минуле свято весни та Запусти. Присутні декламували вірші великого Кобзаря, які актуальні й нині, разом співали «Реве та Стогне Дніпр широкий» під музичний супровід Лариси Кобрин. Іванна Павлик вручила жінкам квіти, що розчулило їх до сліз. Опісля для усіх був приготований солодкий стіл, за яким люди літнього віку ділилися спогадами, згадували приємні митті свого життя.

Любов МЕЛЬНИЧУК, член клубу «Надвечір’я».