Головна Культура ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ відбувся у львівському театрі імені Марії Заньковецької 21...

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ відбувся у львівському театрі імені Марії Заньковецької 21 квітня

Розпочали захід хвилиною мовчання і спільною молитвою за полеглих та за здоров’я учасників війни.

Виступаючи, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, сказав: «Ми сьогодні віддаємо шану тим, хто встав на захист нашої держави, не побоявшись війни, смерті. Сьогодні у цьому залі ті, для кого патріотизм – не просто слова, а переконання, які доводилось відстоювати кров’ю і стражданнями. Хочу, щоб у цьому залі сьогодні не було сліз. Бо, як написано до нас «Плач не дав свободи ще нікому, а хто борець, той здобуває світ». Лише вірою, переконаннями, твердістю, плечем до плеча, серцем до серця ми обов’язково переможемо, адже за нами ті хлопці, які дивляться на нас із небес».

Очільник Львівщини вручив відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» та подяки голови Львівської ОДА.
Опісля відбувся концерт.

Разом з родинами наших захисників, які віддали життя за Україну, побував на вечорі пам’яті Героїв України й голова Сокальської районної ради Микола Пасько. «Я ще раз переконався, що Україна непереможна, коли її громадяни – справжні патріоти. Вічна шана і повага полеглим. Слава Героям! І ще додам – та їхнім матерям!», – наголосив він.

Організатор заходу – «Спілка матері миру» (голова Віра Швед).