Головна Культура З нагоди свята Вознесіння Господ­нього з візитом у Сокалі побував Митрополит Львів­ський...

З нагоди свята Вознесіння Господ­нього з візитом у Сокалі побував Митрополит Львів­ський Макарій

БЛАГОСЛОВЕННІ ГРАМОТИ ВІД МИТРОПОЛИТА ЛЬВІВСЬКОГО МАКАРІЯ

З нагоди свята Вознесіння Господ­нього 2 червня місцеву парафію у Со­калі, де настоятелем церкви є о. Воло­димир Жарський, з архіпастирським візитом відвідав Митрополит Львів­ський Макарій.

З короваєм та квітами Владику зус­тріли діти Вероніка Ващук і Юстинка Сенчинина.

Під час богослужіння Владика Мака­рій возніс особливі прохання за припи­нення війни в Україні, та збереження життів українських захисників.

В богослужінні взяли участь духо­венство Червоноградського деканату ПЦУ.

Митрополит Макарій висвятив на священника Миколая Цапа, випускника Львівської православної семінарії та колишнього іподиякона Владики.

По завершенні богослужіння Влади­ка Макарій подякував парафіянам, жертводавцям та будівничим. Активні з них нагороджені Благословенними грамотами. Серед них Андрій Глади­нюк, Марія Козакевич, Ганна Бурков­ська, Євгенія Поліщук, а з нагоди 15-річчя служіння на парафії у Сокалі – священник Володимир Жарський.

Опісля всі вирушили до церкви, яку споруджують. Владика окропив освя­ченою водою і побажав завершення будівництва.

На святковому богослужінні були сокальчани та гості, зокрема, жителі сіл Зубкова, Волиці, Комарева, Рома­нівки, Поториці. Також в цей святковий день разом з парафіянами молилися представники місцевої влади та де­путати Сокальської міської ради Ігор Барило, Олег Іванчина (директор ПАФ «Білий Стік»), а також керівник ТзОВ «Галичхутро» Василь Муха.

Наталія ПРОЦЬ.

Фото Василя Сорочука.