Головна Листи Парафіяль­ний «жіночий батальйон» з с. Конотопи допомагає ЗСУ з 2014

Парафіяль­ний «жіночий батальйон» з с. Конотопи допомагає ЗСУ з 2014

МАЛЕНЬКЕ СЕЛО ВЕРШИТЬ ВЕЛИКІ СПРАВИ

Про невтомний парафіяль­ний «жіночий батальйон» з с. Конотопи нині знають не тільки в навколишніх селах та Сокалі, але й далеко за межами Сокальської грома­ди. Він сформувався прак­тично з 2014 р., коли через війну в Україні наш народ, у т. ч. і парафіяни Конотіп, згуртувалися, аби активно допомагати нашим захисни­кам. Місцеві швеї шили білі маскувальні костюми, люди плели маскувальні сітки то­що. На початках все необхід­не робили вдома, тому не­рідко людям приходилося гуртуватися з декількох сімей в одній чи, відповідно, у де­кількох хатах.

Однак, завдяки посильній допомозі фонду «Карітас»-України – «Карітас»-Жовква та «Карітас»-Сокаль, у селі відремонтували приміщення під парафіяльну «Світлицю». З того часу з’явилася можли­вість до більш централізова­ної праці.

У серпні 2022 р. громад­ську «Світлицю» урочисто освятив владика Петро Лоза, за участю священників Со­кальсько-Жовківської єпархії о. Степана Макара та о. Яро­слава Малиша. Вагому допо­могу в ремонті надали депутат Сокальської міської ра­ди, фермер Ігор Хомяк, агро­фірма «Західний Буг» та відділ освіти. Невдовзі завдяки перемозі в проєкті «Єднай­мося», громаді вдалося при­дбати ще три швейні машини та оверлок.

З Божою допомогою та з благословення нашого Архи­єрея, «Світлиця» справді на­повнилася світлом, як у прямому, так і в ширшому зна­ченні. Тут постійно збирають­ся люди зі світлими думками та добром у серцях. Зокре­ма, тепер у час війни небай­дужі жінки та молодь активно докладають зусиль для спільної справи – підтримки ЗСУ, допомагають поране­ним, тимчасово переселе­ним та всім потребуючим. Тут просто кипить робота з виготовлення окопних свічок, пошиття білизни для поране­них у госпіталях. Варто за­уважити, що силами наших майстринь було пошито по­над вісім тисяч таких ком­плектів. Старші жіночки пле­туть теплі шкарпетки для воїнів. Зрозуміло, все це і не тільки, крім фінансових, про­дуктивних та інших збірок для потреб наших захисни­ків. Силами маленького села вершиться велика справа. Тут кожен впевнений у тому, що його маленька лепта є великою підтримкою для спільної мрії всіх українців – Перемоги і миру на нашій землі.

Благослови нас, Боже, на добрі справи! Молимося за згоду в народі, любов між людьми за щасливе майбут­нє дітей та всіх прийдешніх поколінь. В єдності – сила народу! Боже, нам єдність подай!

Орест РУБЕЛЬ,
парох села Конотопи.