Головна Спорт І кордон охороняють, і у футбол грають

І кордон охороняють, і у футбол грають

Державна прикордонна служба України виконує важливу функцію – забезпечення недоторканності державного кордону України та охорона суверенних прав. В час війни ці завдання набули надзвичайного значення.

Разом із Збройними силами України прикордонники стали на захист нашої держави, чимало з них є ще не названими героями. А скільки життя віддали, про це скаже історія.

Окрім захисту від окупантів, західні регіони ДПСУ забезпечують безперешкодне переміщення стратегічно важливих вантажів для ефективного ведення ходу воєнних дій для того, щоб наша країна могла ефективно функціонувати.

Та попри щоденне важке несення служби, військовими Державної служби 7 Карпатського прикордонного загону – представники чотирьох пунктів перетину кордону Краковець, Рава-Руська, Угнів, Угринів, місцеві команди школи та професійного ліцею міста Угнів Червоноградського р-ну Львівської обл. з нагоди Дня незалежності України 24 серпня 2022р. провели перший перехідний турнір з міні-футболу “Прикордоння 2022” в м. Угнові на кордоні України та Польщі. Турнір, який відбувся, був цікавим і має усі можливості, досягти всеукраїнського рівня на західних прикордонних місцевостях нашої країни. Незважаючи на те, що переважна більшість прикордонників прибула на турнір “Прикордоння-2022”, залишивши свої військові обов’язки на деякий час, втомлені після нічної зміни, вели азартну гру, створили дружню атмосферу на футбольних полях прикордонного містечка. Та найбільше радості це спортивне дійство принесло дітлахам з Угнова та навколишніх сіл. Діти отримали від прикордонників, керівництва і меценатів футбольного турніру прекрасні подарунки і гарний настрій.

Варто відзначити у допомозі проведення першого всеукраїнського турніру для Державної прикордонної служби- Український виробник морозива та напівфабрикатів ТМ “Біла Береза”, м. Дніпро, “Kolo Gospodyn Wiejskich w Wakijowie”- наші закордонні партнери, а також “Цех безалкогольних напоїв” м. Жовква. Турнір “ПРИКОРДОННЯ 2022” зближує та об’єднує співробітників Державної прикордонної служби та жителів західних прикордонних місцевостей України у руслі культурного та спортивного напрямку. Змагання розпочалися хвилиною мовчання пам’яті Героїв України.

А переможцем турніру у загальному підсумку, стали прикордонники пункту пропуску кордону м. Рава-Руська. Віктор Турій.