Головна Спорт На Поториці провели велопробіги у День Держав­ного Прапора

На Поториці провели велопробіги у День Держав­ного Прапора

«ПРАПОР СВІЙ ЗДІЙМАЄМО ГОРДО!»

Вже стало доброю традицією для Поторицької громади прово­дити велопробіги у День Держав­ного Прапора аби вшанувати пам’ять героїв, які віддали своє життя за волю і соборну Україну. І цей рік не став винятком. Цьогоріч він відбувся з ініціативи директора Народного дому Юлії Новосад та художнього керівника Богдана Барчука, за підтримки сільського голови Тараса Юхима та мав назву «Прапор свій здіймаємо гордо». Тож у всіх учасників на велоси­педах були синьо-жовті стяги та прапорці. Проїхати на велосипеді з Державним Прапором України подобається й діткам. З кожним роком маленьких учасників збіль­шується. Відтак до акції долучило­ся 15 учасників (найстаршому – 53 роки, а наймолодшому – 6), які подолали на велосипедах 35 км. Були серед них й досвідчені – Анастасія Пелех, Наталія Джуріч, Степан Пелипишин, Віктор Рудик, Марта Копчак, які беруть участь у велопробігу четвертий рік поспіль, і новачки – Анастасія та Вероніка Дутчаки, Вікторія та Галинка Гресь, Віталіна Левочко, Анастасія Збит­ковська.

Стартували та фінішували учас­ни­ки біля Поторицької сільської ради. Маршрут проходив: Пото­риця-Сокаль-Равщина-Свитазів-Ільковичі-Скоморохи-Теляж-Конотопи-Забужжя-Жвирка-Поториця. Колону очолив Та­­рас  Юхим.

Першою була зу­пинка біля ба­рельєфу борцю за волю України В’ячеславу Чор­но­волу, де їх зус­тріли голова Со­ка­льської район­ної ради Микола Пасько та його заступник Василь Бойко, які подя­кували молоді за таку гарну пат­ріотичну акцію, наголосили на зна­ченні держав­них символів – прапора, славня і гербу для україн­ців, підкреслили скільки патріотів, серед яких і В’я­чеслав Чорно­віл, боролося за встановлення україн­ської держави.

Далі маршрут проліг через Равщину в Свитазів, де учасників велопробігу радісно зустріли сви­тазівці, які прийшли на святковий концерт з нагоди Дня Державного  Прапора та 29-ї річниці Незалеж­ності України. До привітального слова запросили й Поторицького сільського голову Тараса Юхима, директора Народ­ного дому с. Поториця Юлію Ново­сад. А ху­дожній керівник Богдан Барчук заспівав  свитазівській громаді пісню «Моя Україна».

Опісля велосипедисти рушили у дорогу. Наступною  була  зупинка на дамбі, де  діти могли побачити мальовничу при­роду Сокальщини та помилуватись нею. Після с. Ско­морохи маршрут мав пролягти до ко­лишнього спаленого села Городиловичі, де є меморіальний комплекс знищеним селам Сокальщини, однак  дощ та вітер стали на заваді, то­му довелося зміни­ти маршрут, оскі­льки більшість вело­сипедистів – діти, тож далі поїхали на Теляж-Конотопи-Забужжя-Жвирка-Поториця. У кож­ному селі їх підтри­мували люди вигу­ками: «Слава Украї­ні». Це усім дода­ва­ло гарного настрою та підтримувало дух патріотизму.

У Конотопах  де­пу­­тат Забузької сі­льської ради Андрій Полозяк запросив учасників  велопро­бігу в кафе, де при­гостив чаєм та солодощами. Об 19.00 год. вело­сипедисти приї­хали до  Поториці,  де їх чекали рідні та знайомі. Хоч вони були втом­леними та щасливими, що здій­снили цей велопробіг, ділились враженнями. Тарас Юхим подя­кував дітям та дорослим за участь у велопробігу, адже в такий спосіб вони віддали шану та пам’ять усім героям-патріотам, які  поклали своє життя на вівтар Незалежності України, а також перевірили себе на витривалість, силу духу. Крім того, подорожуючи на велосипеді, познайомилися із цікавими місця­ми, які є на теренах Сокальщини. Наприкінці, усі дружно заспівали гімн України.

Любов ЗАБЛОЦЬКА.

Фото  Юлії Новосад та  Василя  Сорочука.