Головна Спорт ШАХОВІ БАТАЛІЇ

ШАХОВІ БАТАЛІЇ

У Новояворівську 78 жовтня проходив обласний чемпіонат з шахів серед 29 команд міст і районів області. Змагання проводились по двох вікових категоріях: дорослі (віком до 40 років) і ветерани. За дорослих від Сокальщини виступили Павло Марінковський, Ігор Кучерепа і Ірина Краснова, які в загальному підсумку зайняли тринадцяте місце. Команду ветеранів представляли Степан Журовський – чемпіон району 2017 р., Любомир Сватюк і Мар’яна Копейка. Їхній результат – сьоме місце.

Потрібно відзначити вагомий вклад представниць прекрасної статі: з 9 можливих очок Ірина Краснова взяла 5,5, Мар’яна Копейка i Степан Журовський набрали по 5 очок.
Наші результати могли б бути кращими, але з об’єктивних причин цього разу в команді були відсутні кілька провідних шахістів нашого району. Чемпіоном області серед дорослих стала команда Стрийського району, а серед ветеранів перше місце за командою м. Самбір.

14 жовтня наша країна відзначала кілька свят, в т. ч. День захистника України. Шахова федерація району наступного дня провела в честь цього свята турнір на стадіоні «Сокіл». Переможцем став автор цих рядків, а друге і третє місця відповідно за Степаном Журовським і Ярославом Тимошенком.
Районна федерація шахів старається популяризувати шахи, проводячи упродовж року різноманітні змагання, приурочені до визначних дат і подій. Зокрема, 19 листопада на стадіоні «Сокіл» в м. Сокаль відбувся турнір пам’яті відомого шахіста району Бориса Балашова, ім’я якого носить наш міський клуб. Цей захід приурочили Дню Гідності і Свободи. В результаті цікавої і напруженої боротьби кращих шахістів району, переможцем став представник ДП «Датський текстиль» Володимир Музичук, друге місце завоював ветеран сокальських шахів Ярослав Тимошенко, третє – Андрій Салига. Після оголошення результатів суддею Валерієм Хохловим голова федерації Богдан Тракало вручив призерам турніру грамоти.

Кожної неділі о 15.00 годині любителі шахів збираються на стадіоні «Сокіл», щоб зайнятись улюбленою грою.

Хто хоче пограти в шахи з кращими шахістами району, відчути привабливість і мудрість цієї гри, провести зі задоволенням свій вільний час, приходіть на стадіон «Сокіл» в міський шаховий клуб ім. Бориса Балашова. Ви зможете стати свідками надзвичайно цікавої події у житті шахової федерації: 21 січня 2018 року відбудеться відкритий районний чемпіонат з шахів. Запрошуємо любителів цієї гри взяти участь у змаганнях, які проходитимуть щонеділі з 11.00 години.

ГО «Сокальська районна федерація шахів» щиро дякує директору ДП «Датський текстиль» п. Йоргену Седерхолму за доброчинну допомогу на придбання комплектів шахів і шахових годинників.

Петро КУРИЛО, заступник голови федерації шахів.