Головна Спорт Скандинавська ходьба на Львівщині стає популярною

Скандинавська ходьба на Львівщині стає популярною

Під егідою обласного центру «Спорт для всіх» та управління молоді та спорту Львівської ОДА (ОВА), в Стрийському парку у ме­жах XXXІ Комплексних ігор Львів­щини змагались представники гро­мад області. Команду Червоноградського району очолювала на­чальник відділу молоді та спорту Червоноградської міської ради Ма­рія Мартинюк.

Енергійно та завзято пройшли змагання зі скандинавської ходьби. У категорії «дорослі» (3 км) кращи­ми були представники Червоно­градської громади, другими атлети Самбірщини, а третіми – Стрийщи­ни. Сокальчани посіли загальноко­мандне четверте місце.

У категорії «люди із особливими можливостями» (1 км) команда Сокальської ОТГ у складі Любові Махоркіної, Ігоря Юськіва, Дмитра Лучкова фінішувала першою.

У категорії «ветерани» (2 км) пе­ремогу також виборола команда Сокальської громади. Успішно вис­тупили Валерій Бабкo (перше міс­це, результат 13 хв. 28 сек.), друге – у Романа Давлятшина (13 хв. 51 сек.). У загальнокомандному заліку другими знову стали самбір­чани, а бронзу отримали спорт­смени Червоноградської громади.

У змаганнях взяв участь і 79-річ­ний Василь Герус із села Волиця, який здолав два кілометри за 16 хв. 46 сек. Він дуже радий, що цей вид спорту на Львівщині стає попу­лярним, який є лояльний до будь-яких умов, віку та стану здоров’я i вважається одним з ефек­тивних кардіотренувань. Може замінити повноцінне тренування в залі.
В. Герус вважає, що його історія – це приклад того, як важливо вести здоровий спосіб життя. Однак не треба заняття скан­динавською ходьбою відкладати на потім…

Наш кор.