Головна Спорт Центр фізично­го здоров’я у Сокалі реалі­зовує ідею «Спорт для всіх – здо­ров’я...

Центр фізично­го здоров’я у Сокалі реалі­зовує ідею «Спорт для всіх – здо­ров’я кожного»

СПОРТ ДЛЯ ВСІХ – ЗДОРОВ’Я КОЖНОГО

Згідно з рішенням Сокальської міської ради від 29 квітня 2015 року створений міський Центр фізично­го здоров’я населення «Спорт для всіх». За п’ятирічну його діяльність в тісній співпраці з фізкультурно-спортивними клубами, ДЮСШ, відділом освіти, відділом молоді та спорту (тепер сектором) рай­держадміністрації, іншими громад­ськими організаціями та зацікавле­ними підприємницькими структурами, волонтерами, Центр реалі­зовує ідею «Спорт для всіх – здо­ров’я кожного».

За цей період традицією Центру стала організація та проведення фізкультурно-оздоровчих та спор­тивних заходів для різних верств населення міста: cпартакіада «Котигорошко» для дошкільнят, «Весе­лі старти», «Мама, тато, я – спор­тивна сім’я» для учнів молодших класів, змагання для шкільної мо­лоді та учнів професійно-технічно­го ліцею «Здорова молодь – здо­рова нація», фізкультурно-оздоровчі естафети для учнів санатор­ної школи-інтернату, спартакіада допризовної молоді, а також серед людей з інвалідністю «Повір у себе», та чимало інших заходів, приурочених професійним датам. Побували у туристичних мандрів­ках в Карпати та на Шацьких озерах.

Провели й змагання для учнів ДЮСШ «Соколяни» та ДЮСШ «Буг», присвячені пам’яті: Ю. Д. Вуйціка, В. Г. Дриги, Ю. Я. Михайлевича, Ю. І. Ганіткевича, А. В. Глуховецького, які багато років плідно працювали у сфері фізичної культури і спорту.

Команди міста брали активну участь в різноманітних змаганнях: баскетболісти дівчата – в обласній баскетбольній лізі, в турнірах в містах Івано-Франківську, Меліто­полі, Львові, Нововолинську, Сос­нівці. Юнацька футбольна команда – в міжнародному турнірі в м. Остроленка, Республіка Поль­ща. Жіноча волейбольна – в між­народному турнірі серед ветеранів в м. Сокалі. Волейболісти-вете­рани – в міжнародному турнірі в смт. Гусятин та Зборів. Команда ветеранів з футболу – в міжоблас­ному турнірі чотирьох команд з Во­линської області та в міжнарод­ному турнірі в м. Грубешів (Республіка Польща). Збірна міста – в обласних змаганнях з оздоровчого туризму. Юні волейболісти ДЮСШ «Соколяни» – в чемпіонаті України «Дитяча ліга». Легкоатлети – в турнірі в м. Івано-Франківськ. Вихо­ванці відділення плавання ДЮСШ «Соколяни» – в м. Луцьк. Дівчата ДЮСШ «Буг» у футбольному тур­нірі в м. Ковелі.

За поданням Центру «Спорт для всіх», за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, рішен­ням сесії Сокальської міської ради, вулиці були названі в честь педаго­гів: Юрія Івановича Ганіткевича, Віталія Григоровича Дриги, Юрія Дмитровича Вуйціка та Андрія Васильовича Глуховецького.

Рішенням сесії міської ради від 12 червня 2020 року, за багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спор­ту, міські обранці присвоїли звання «Почесний громадянин міста Сока­ля» тренеру-викладачу з легкої ат­летики ДЮСШ «Соколяни» Олені Методіївні Кретів.

Центр «Спорт для всіх» завдячує співпраці з фізкультурно-спортив­ними клубами: жіночий футболь­ний клуб «Буг – Сокаль», шахово-шашковий клуб ім. Балашова, шахово-шашковий клуб «Гамбіт», во­лейбольний «Сокіл – Сокаль», «ВЕЛОСОКАЛЬ», баскетбольний «Сокаль», ДЮФК «Турбо», фіз­культурно-оздоровчий клуб «Повір у себе» районної асоціації людей з інвалідністю та ін.

В організації та проведенні фіз­культурно-спортивних та оздоров­чих заходів Центр завдячує вчите­лям фізичного виховання міських загальноосвітніх шкіл: Ігорю Петри­шаку (ЗШ №4), Ользі Лаговській (ЗШ №1), Сергію Лаговському (ЗШ №2), Ользі Твердовській (ЗШ №2), Сергію Гето (ЗШ №5), тренерам-викладачам ДЮСШ «Соколяни»: Ірині Лучковій та Богдану Васьківу (відділення баскетболу); Олексан­дру Токажу, Степану Кулику та Сергію Кожану (відділення волей­болу); Олені Кретів та Марії Пікуновій (відділення легкої атлетики); Жанні Касьян, Ірині Холод та Тетяні Антоняк (відділення плавання); тренерам-викладачам ДЮСШ «Буг»: Сергію Васько та Сергію Матвєєву – відділення футболу; Миколі Поліщуку – відділення нас­тільного тенісу; керівникам ДЮСШ «Соколяни» – Роману Плетінці, Василю Матвійчуку, Ірині Холод, директору ДЮСШ «Буг» Василю Сидору та ін.

Велика подяка за підтримку громадським активістам: Михайлу Вавріву – депутату міської ради, Ігорю Плечіню – депутату районної ради, Сергію Касяну – депутату обласної ради, очільникам міста та району, керівникам багатьох установ та організацій. І, звичайно ж, волонтерам: Андрію Бабуху, Володимиру Лаху, Ігорю Березі, Василю Березі, Юрію Гайдашу, Ан­дрію Наконечному, Любові Луців, Володимиру Капусті, Ігорю Сметан­нікову, Олегу Олійнику, Миколі Смусю, Галині Єременко, Марії Поліщук, Степану Баштику, Андрію Ділаю, Василю Грушецькому, Ярославу Підкіпняку.

І пам’ятаймо слова академіка Миколи Амосова, що «Добути і збе­регти своє здоров’я може тільки сама людина!»

Ярослав ТАРАСЮК,
директор Сокальського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Почесний працівник фізичної культури та спорту України.

 

На фото: Міжобласний турнір з баскетболу, приурочений пам’яті тренeра Віталія Дриги. Учасники Всеукраїнської спартакіади з волейболу серед депутатів різних рівнів. м. Чорноморськ. Тренер з легкої атлетики ДЮСШ «Соколяни» Олена Кретів з вихованкою Оксаною Райтою – бронзовим призером Перших літніх Юнацьких Олімпійських ігор