Головна Спорт У Лучицях проведено волейбольний турнір пам’яті вчителя Олега Костянтиновича Федченка

У Лучицях проведено волейбольний турнір пам’яті вчителя Олега Костянтиновича Федченка

Він відбувся з ініціативи відділу освіти, районної федерації волейболу, Лучицького сільського голови та директора
місцевої школи.

Поблизу навчального закладу на відкритому, затишному майданчику зібралась чисельна громада села, від дітей до людей старшого віку, щоб вшанувати пам’ять вчителя, який майже двадцять п’ять років пропрацював у школі, та повболівати за місцевих волейболістів.

На відкритті турніру, який розпочався з виконання Славня, директор школи Степан Бойко, сільський голова Володимир Черечін акцентували увагу на тому, що навчаючи дітей, Олег Федченко на високому рівні проводив уроки фізичної культури, а Лучицька школа в ті роки на районних змаганнях була в переможцях і призерах. Адже сл. п. Олег багато зусиль доклав, щоб у селі підростало молоде, здорове покоління. І про це свідчить його звання «Старший вчитель».
Директор Сокальської ДЮСШ «Соколяни» Роман Плетінка привітав учасників, глядачів та подарував школі від імені начальника відділу освіти Романа Монастирського волейбольний м’яч. Теплі слова про вчителя Олега Костянтиновича Федченка сказав і випускник школи, депутат районної ради Василь Сорочук, зокрема, висловивши побажання, щоб цей турнір став традиційним. І хоча він приурочений пам’яті вчителя, а це сумно, бо Олегу Федченку тільки цьогоріч виповнилося б шістдесят, міг чимало зробити для спортивних досягнень школи, населеного пункту. Але тішимося, бо відроджується волейбол на селі, тим більше, що натхненником у цьому є син Олега Костянтиновича – Олег.
Хвилиною мовчання вшановано сл. п. Олега К. Федченка. Представники команд на його могилу на сільському цвинтарі поклали квіти.

Турнір розпочався грою волейболістів Лучиць та ветеранів Сокаля, яких залучив міський центр «Спорт для всіх» (директор Ярослав Тарасюк). При рахунку 1:1, третю партію виграли ветерани (16:14). Це свідчить, що боротьба тривала до останнього. Але досвід взяв своє.
Надалі учні ДЮСШ «Соколяни», 2000 року народження, впевнено перемогли ветеранів та господарів. Вони і стали переможцями турніру.

Кубки та грамоти переможцям і призерам вручив сільський голова Володимир Черечін. Депутат районної ради Василь Сорочук презентував лучицькій команді волейбольний м’яч і побажав усім подальших спортивних звитяг.
Команди виступали у таких складах:
Лучиці: Олег Федченко, Іван Швайківський, Ігор Кондратюк, Андрій Смуток, Василь Литнянчин, Тарас Хмара, Богдан Семенюк.

Ветерани Сокаля: Михайло Ваврів, Богдан Керницький, Іван Кліщ, Володимир Гук, Володимир Євтухов, Володимир Ілечко, Андрій Наконечний.

ДЮСШ «Соколяни»: Назарій Крищук, Валентин Кулик, Костянтин Вудкевич, Віталій Демчук, Назар Литвинчук, Юрій Пилипець, Марко Кантор.

Василь МАТВІЙЧУК, головний суддя турніру.
Фото Василя Сорочука.