Головна Спорт В селі Спасів пройшла військово-патріотична теренова гра імені Василя Сидора«Шелеста»

В селі Спасів пройшла військово-патріотична теренова гра імені Василя Сидора«Шелеста»

ТЕРЕНОВА ГРА «ШЕЛЕСТ» ЗІБРАЛА ПАТРІОТИЧНИХ ШКОЛЯРІВ СОКАЛЬЩИНИ

29 жовтня в селі Спасів пройшла військово-патріотична теренова гра імені Василя Сидора«Шелеста». Її учасниками були 13 команд зі шкіл Сокаля, Жвирки, Перетік, Острова, Сільця, Поториці, Спасова, Савчина, Ількович та Тартакова. Діти випробовували свої сили у туристичному, спортивному, кулінарному та інтелектуальному етапах.

Після урочистого відкриття патріотичної акції, школярів взяли участь у 2кілометровому вимарші, опісля відбувся тенісний турнір, змагання зі стрільби та конкурс кашоварів, інтелектуальний змаг, теренова гра. Переможці отримали грамоти та призи.

Голова Сокальської районної ради Микола Пасько, який завітав на теренову гру, подякував всім, хто долучився до її організації і звернувся до школярів: «Сьогодні тривають бойові дії на Сході України. Але ця агресія має дуже глибоке коріння, коли ще наші діди та прадіди боронили свою Батьківщину. Завдяки проєкту «Стежками Героїв Сокальщини» Ви маєте унікальну можливість пізнати це минуле та побувати на історичних місяцях, якими багата наша земля. Окрім того, в межах проєкту буде створена інтерактивна карта Сокальського району і будьхто, через гаджет, зможе дізнатись, що відбувалось на наших теренах у ті героїчні часи».

Організували теренову гру імені Василя Сидора«Шелеста» пластуни станиці «Сокаль» за підтримки Сокальської районної ради. На сесії райради була прийнята програма «Національнопатріотичного, військовоспортивного виховання та підготовки молоді до служби в Збройних силах України на 20172020 роки», яка фінансується з районного бюджету. У 2019 році на ці потреби виділено 246 тис. 128 грн. В межах програми триває реалізація проекту «Стежками Героїв Сокальщини». На його виконання вже чотири рази пластуни проводили такі військовопатріотичні акції в Гуті, Сільці, Спасові та на місці спаленого села Іваньки. Підсумком проєкту стане науковопрактична конференція та інтерактивна карта «Стежками Героїв Сокальщини».

Ганна БРОДЮК.