Головна Культура ОБ’ЄДНАЛА ЛЮБОВ ДО ПІСНІ

ОБ’ЄДНАЛА ЛЮБОВ ДО ПІСНІ

Віддавна Сокальський край славить­ся щирими, співучими, працьовитими, талановитими людьми. Щаслива і дя­кую Богу за те, що живу тут і маю змогу зустрічатися і спілкуватися з поетами Сокальщини (ЛМО «Колос») в музеї «Лі­тературна Сокальщина», який діє в ЗЗСО Сокальський ліцей №1 імені Олега Романіва; з людьми, які люблять свою країну понад усе: членкинями ГО «Со­юзу українок»; працівниками ху­дожнього музею «Людина. Земля. Всесвіт» з його безцінними духовними ба­гатствами – унікальними колекціями творів їх автора – Анатолія Покотюка; із жертовними волонтерами історико-краєзнавчого музею «Сокальщина»; працівниками Центральної бібліотеки ім. Бобинського.

Будучи знайома з цими неординар­ними особистостями та їх керівниками, мені захотілося якось по-особливому з ними співпрацювати. Тому виникла ідея – створення вокального ансамблю з милозвучною назвою «Краяни» (вес­на, 2020 р.) – людьми одного краю, земляками, які обожнюють пісню, жи­вуть нею, бо вона їх єднає і зближує. До складу увійшли такі учасни­ки: Анто­ніна Павлик, Софія Міщук, Ірина Ва­щук, Тетяна Ференц, Вікторія Монян­чин, Оксана Смаль, Андрій Ге­рус, Йосип Дмитрук, Іван Мельник, Богдан Касянчук, Григорій Міщук (аком­пaніатор – Клавдія Маркова). Це – співучі, артис­тичні, енергійні, завзяті, веселі люди. Всіх об’єднує любов до пісні. У репер­туарі різножан­рові пісні: ліричні, патріо­тичні, народні, козацькі, сучасні. Крім того, майже ко­жен з учасників колекти­ву виконує сольні (чи в дуетах) пісні. Наші виступи – це комплексна концерт­на програма з піснями, жартами, сцен­ками (відпо­відно до тематики) триваліс­тю 1-1,5 год.: свято Кобзаря, День ви­шиванки, День Незалежності, українські вечор­ниці й ін.

Бажаємо і надалі розвиватися твор­чо, вокально, музикально, бо тільки той, хто хоче і має бажання – може здійснити багато чого.

Щиро дякую директорам Наталії Драган (ЗШ №4), Любові Крав­цовій (ЗШ №2), Марії Поліщук (БДЮТ) за сприяння в розвитку творчості колек­тиву. Тож пам’ятаймо: «Без рідної мови, без пісні, без мами, зміліє, збідніє життя на землі!»

Оксана СУМБАЄВА,
художній керівник ансамблю «Краяни».