Головна Свято 12 липня жителі Острова народними гуляннями відзначили своєрідний «день народження» села

12 липня жителі Острова народними гуляннями відзначили своєрідний «день народження» села

ГУЧНО, ЯСКРАВО, ВЕСЕЛО

12 липня жителі Острова народними гуляннями відзначили своєрідний «день народження» села, якому в червні виповни­лося 703 роки. Свято відбуло­ся на стадіоні місцевої школи. Завідувач народним домом – автор цих рядків, розповіла присутнім історію села Острів, адже село, як і людина має свою біографію.

З привітальними словами до всіх звернулися начальник від­ділу культури Червоноград­ської ОТГ Андрій Проць, ста­роста Острівського старостин­ського округу Ірина Чепак, які подякували жителям громади за працю, за любов та вірність рідному селу, побажали миру, добра і взаємної поваги один до одного, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуч­чя і здійснення найзаповітні­ших мрій, а селу – процвітання та розвитку.

Під час святкових заходів відбувся фут­больний турнір дитячих молодіжних фут­больних команд з Гірника, Острова та Угно­ва. Перемогу отримали копуни Острова. Пізніше відбулися «Козацькі забави» та спортивні розваги для дітей та дорослих. Працівники Червоноградської центральної публічної бібліотеки провели конкурси для малечі. Переможцям вручені призи. Крім того дехто охоче спробував свої таланти в «Карооке». Для мешканців та гостей працю­вав ярмарок народних умільців з Червонограда. Тут же розкинулася мистецька ло­кація, де народні майстри не лише демонстрували свої роботи, а й проводили майстер-класи, зокрема хустков’язання.

Багато позитивних емоцій викликало у малечі й бульбашка-шоу. Дітлахи також залюбки гралися разом із професійними аніматорами, які підготували для малечі цікаву розважально-ігрову програму.

Гарною українською музикою впродовж свята радували аматори художньої само­діяльності. Змістовний та цікавий концерт подарували односельцям учасниці ансам­блю «Острівчанка» Острівського народного дому, а також гості – дитячий вокальний ансамбль «Домісолька» та хореографічний ансамбль «Молодички».

Свято закінчилося дискотекою для молоді, яку офірували місцеві підприємці – Наталія Цимбалюк, Тетяна Петрига, Оксана Дзядик, Богдан Лебидевич та інші.

Свято вийшло на славу, за що острівчани вдячні організаторам – Червоноградській місь­кій раді, зокрема, відділу культури та усім, хто долучився до його проведення. Такі заходи гуртують громаду, спонукають до добрих справ. Адже не хлібом єдиним сита людина. Переконані: допоки є село, доти живе Україна.

Наталія ГІРНА,
директор народного дому с. Острів.