Головна Культура 2 березня відбувся ІV етап XVII юнацького чемпіонату Сокальського району з гри...

2 березня відбувся ІV етап XVII юнацького чемпіонату Сокальського району з гри «Що? Де? Коли?»

В змаганнях взяли участь 24 команди (близько 150 школярів), які представляли Сокальські «НВК І ст. – гімназія», ЗШ №2, СЗШ №3, ЗШ №4, ЗШ №5, Червоноградський Будинок дитячої та юнацької творчості (вони виступають поза конкурсом), Волицьку, Забузьку, Жвирківську, Острівську, Поторицьку ЗШ та Хоробрівську ЗШ.

Ця гра мала дати відповіді на багато ключових запитань. Чи зможе лідер змагань – команда Сокальського «НВК І ст. – гімназія» «Іnvicta» перемогти в цьому етапі та стати недосяжними для переслідувачів, втрутитися в боротьбу за титул? Чи до снаги буде команді Сокальської СЗШ №3 «Діти капітана Віті» повторити свій попередній успіх і знову піднятися на найвищий щабель п’єдесталу пошани? Чи шальки терезів, на яких лежала доля ще однієї команди Сокальського «НВК І ст. – гімназія» «Intelligant freaks» схиляться до слова «пан» чи «пропав»? Лише перемога залишала їх в гонці за титулом.

Перший тур завершився тріумфом команди з острова «Island». А наступний раунд записали собі до активу «Intelligant freaks». Ця команда й в третьому турі не збиралася почивати на лаврах та посіла в ньому друге місце, яке гарантувало їй таку жадану премогу. «Intelligant freaks» підтвердили на цьому етапі тезу, про те, що стабільність – запорука успіху. Фріки в усіх турах етапу жодного разу не випадали з призової трійки. Справжньою сенсацією стало срібло етапу команди ЗШ №2 «Дуби». Можливо, на інтелектуальному горизонті Сокальщини засвітилася нова зірка? Лише третій додатковий показник – сума місць в двох кращих турах – зумів розставити по місцях команди «Іsland» та «Діти капітана Віті». Він виявився на дещицю кращим в острів’ян.

Результати цього етапу ще більше заплутали ситуацію на вершині турнірної таблиці. Лідером змагань тепер стали «Intelligant freaks», на рахунку яких 106 балів. «Іnvicta», котра після двох етапів везла конкурентам аж 11 очок занадто рано повірила в перемогу, за що і поплатилася. Після п’ятого місця в четвертому етапі ця команда опустилася на другу сходинку загального заліку. Однак все залишається в її руках, оскільки «Invicta» відстає від лідера лише на один бал. Хороші шанси на титул з 101 балом, зберігають «Діти капітана Віті». На останній грі їм потрібно конче перемагати і сподіватися на те, що «Intelligant freaks» та «Invicta» опустяться нижче другого місця. Отже, фінальний етап обіцяє бути одним з найбільш інтригуючих в історії чемпіонатів Сокальщини. Три претенденти на титул. Залишиться тільки один. Хто ж підніме чемпіонський кубок?

Організаторами XVІІ юнацького чемпіонату Сокальського району з гри «Що? Де? Коли?» виступають Сокальська ліга інтелектуальної творчості та відділ освіти РДА. Оргкомітет турніру висловлює щиру подяку спонсорам змагань – інтернетмережі «BestLink», фірмі «Ніка», піцерії «Фігаро», працівникам Сокальського «НВК І ст. – гімназія» та інформаційним партнерам ігор «Що? Де? Коли?» на теренах Сокальщини: ТРК «Сокаль», інтернетпорталу «Сокаль і Сокальщина», часопису «Голос знад Бугу».

Володимир ВОЙТЮК, президент Сокальської ліги інтелектуальної творчості.