Головна Культура ДП «Львіввугілля» організувала для дітей внутрішньо переміщених осіб в ОЛК «Ровесник» святкову...

ДП «Львіввугілля» організувала для дітей внутрішньо переміщених осіб в ОЛК «Ровесник» святкову зус­тріч зі святим Миколаєм

МИКОЛАЯ ЛЮБЛЯТЬ ДІТИ

Адміністрація ДП «Львіввугілля» організувала для дітей внутрішньо переміщених осіб в ОЛК «Ровесник» святкову зус­тріч зі святим Миколаєм.

Справжня зимова казка панувала в «Ровеснику» – сніг і мороз перетворили шахтарську оздоровницю на декорації до різдвяного фільму. Довкола осяйна снігова ковдра, увінчані білим інеєм високі дерева, морозець пощипує щіч­ки – захоплює подих від краси природи та передчуття свят­кових див.

Колектив «Ровесника» турбується нині про понад сто переселенців з охоплених бойовими діями тери­торій. І кілька десятків дітлахів ВПО, попри усі жахіття війни, вірили і очікували на візит святого Миколая.

А хто ж цей святий, якого так чекають діти? Про земне життя св. Миколая, як він став покровителем дитячих да­рунків під подушку, традиції цього свята розповів малечі отець Василь Дубецький.

ОЛК «Ровесник» працює у складі Державного під­приємст­ва «Львіввугілля». З лютого його адміністрація приклала багато зусиль, щоб понад тисяча пересе­ленців з понівече­них війною міст і сіл, які почергово мешкали тут, почувалися у санаторії затишно та за­хищено.

Щоб нинішні гості оздоровниці більше дізналися про Прибужжя, де знайшли прихисток, було органі­зовано перегляд фільму про шахтарів, чия праця є основою доб­робуту регіону.

Від імені керівника ДП «Львіввугілля» Олега Акімо­ва, апарату управління держпідприємства, дітлахів привітав і вручив подарунки помічник ге­нерального ди­ректора Воло­димир Вовк.

А далі до привітань дітей солодощами та пода­рунками – теплим зимовим одягом – долучився Бла­годійний фонд «Карітас» – Сокаль.

Помічники Миколая – учні Cокальських шкіл – влашт­ували пізнавальну і веселу забаву.

Ще з літа юні сокальчани опі­кувалися дітьми з «Ровес­ника», тому атмосфера була друж­ня й весела. Щоб пере­могти у конкурсах та отримати заохочувальні призи, діти ра­до розказували віршики та співали пісеньки, відга­дували загадки та танцювали.

ДП «Львіввугілля» сердечно дякує усім українським і закордонним благодійникам, що підтримують внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в ОЛК «Ровесник».
Нехай ваші добрі справи повернуться сторицею, а Господь дарує на увесь прийдешній Новий рік свою ласку та мирне небо над Україною.

Марія ЛУЦЕНКО.