Головна Культура Дипломи катехитів отримали сокальчани

Дипломи катехитів отримали сокальчани

В Українському Католицькому Університеті 3 липня дипломи про вищу релігійну освіту за спеціаль­ністю «катехитика» отримали 72 ви­пускники Катехитично-педагогічного інституту УКУ. Ними стали катехити з львівської, жовківської, луцької та київської груп.

Серед випускників троє катехитів парафії катедрального собору св. ап. Петра і Павла м. Сокаль: Лідія Багрій, Ірина Рубаха та автор цих рядків.

Тривалість навчання катехитів у Катехитично-педагогічному інституті УКУ складає три роки. Навчальна програма дуже насичена та активна, сформована згідно з принципами східного богослов’я та вчення Все­ленської Церкви. Основою програми є Святе Письмо, Літургія, вчення Отців, документи Церкви та Кате­хизм УГКЦ «Христос – наша Пасха».

Богословські навчальні дисциплі­ни, за якими навчали майбутніх катехитів, висвітлюють три головні сфери: віра Церкви, молитва Цер­кви, життя Церкви. Крім то­го, у прог­рамі є й інші дисциплі­ни, необ­хідні для підготовки кваліфіко­ваних катехитів (педагогічні, пси­хологічні, соціальні).

Протягом цих трьох років студенти відвідували навчання у м. Жовква разом з іншими катехитами Сокальсько-Жов­ків­ської єпархії, група налічува­ла 32 сту­денти.

Фінальним етапом у навчанні був загальний богословський іс­пит, на якому студенти пока­зали свої здобуті знання перед комісі­єю, яку очолив директор КПІ – п. Назар Дуда, владика Петро Лоза, о. Михайло Мики­та та о. Матей Гаврилів, ЧСВВ.

Після успішного навчання протя­гом цих трьох років 29 студентів Сокальсько-Жовківської єпархії от­римали акредитований Синодом УГКЦ диплом вищої релігійної освіти за спеціальністю «Катехит», що дало поштовх до подальшого активного служіння і можливість втілити в жит­тя здобуті знання та набуті навики.

Софія РОМАНІВ,
м. Сокаль.