Головна Культура НА ПОВІТОВИХ ОБЖИНКАХ У ПАРТНЕРІВ

НА ПОВІТОВИХ ОБЖИНКАХ У ПАРТНЕРІВ

2 ВЕРЕСНЯ делегація від Сокальщини взяла участь у заходах з нагоди святкування повітових обжинок, які відбувалися у м. Любича Крулівська Томашівського повіту (Польща). На них були також партнери зі Жовківського району та Німеччини.
На обжинки з’їхалися представники всіх гмін Томашівського повіту. Урочисті заходи проходили на місцевому стадіоні зі штучним покриттям.

Делегацію нашого району очолював голова районної ради Микола Пасько. До неї входили депутати районної ради Василь Бойко (заступник голови), Роман Шевчук, Євгенія Плетінка, Олег Солодяк, Василь Сорочук.

На святі була представлена виставка плетених виробів з пшеничних колосків кожної гміни. Священики відправили обжинкову польову месу. Представників найгарніших обжинкових вінків нагородили призами.

Привітав учасників свята і голова Сокальської районної ради Микола Пасько. Від громади району очільник запевнив, що ми, як добрі сусіди, будемо завжди підтримувати колег і партнерів з Польщі при добрих починаннях, які вони проводять на своїй території. Дружні стосунки, які тривають вже багато років між Сокальським районом і Томашівським повітом і далі розвиватимуться завдяки вашій і нашій співпраці. Побажав, щоб щедра земля родила і надалі, щоб хліба ніколи не бракувало, щоб повіт розвивався і показував приклад, як це робити і нам.

Микола Пасько вручив старості Томашівського повіту Яну Ковальчику на вишитому рушникові коровай – символ свята обжинок, спечений з врожаю, вирощеному на землі сокальській. У концертній програмі взяли участь оркестри, художні колективи, капели та хори.

Наш кор.