Головна Культура Олена Пчілка… Хто вона?

Олена Пчілка… Хто вона?

Ким насамперед була ця вродлива жінка? Лагідною та мудрою ненькою? Ніжною та вірною коханою? Активною громадською діячкою? Поборницею народної освіти, котра на схилі літ бачила, як у більшовицько-російських лещатах задихнулася молода держава УНР, але з усіх сил трималася? Самобутньою поетесою, прозаїком, драматургом, перекладачем, видавцем? Вдумливим і беручким до інтелектуальної роботи науковцем? Фольклористом та етнографом, публіцистом і деякою мірою навіть теоретиком мистецтва? Багато запитань як до однієї особистості, але ми легко знайшли відповіді на засіданні творчої вітальні для вихователів «Відома письменниця Олена Пчілка…», яке відбулося на базі КЗДО №5 м. Сокаль. Педагогами представлено методичні матеріали, присвячені життєвому та творчому шляху Олени Пчілки, про яку ми
– се наш дорогий скарб, се наша надія, се – молода Україна».

Ірина ШУКАТКА, методист відділу освіти СокальськоїРДА.
багато чого і не знали. Засідання продовжилося цікавою драматизацією твору Олени Пчілки «Сосонка», яку представив творчий колектив педагогічних працівників та дошкільнят ЗДО №5.

Нам є багато чому повчитися у цієї величної постаті, яка свою
велику душевну силу спрямувала на освіту українських дітей: «Щоб не виростали вони перевертнями, щоб звикали шанувати рідне. Діти – се наш дорогий скарб, се наша надія, се – молода Україна».

Ірина ШУКАТКА, методист відділу освіти СокальськоїРДА.