Головна Культура Прослава праведного митрополита Андрея

Прослава праведного митрополита Андрея

4 листопада у м. Червоноград за сприянням громадської ради «Святий Юр», Союзу українок, Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, відбулось свято української молоді «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!» Цей день розпочався Божественною літургією на прославу Праведного митрополита Андрея у церкві святого Юрія ЧС ВВ, яку відслужив митрополит Львівський Ігор Возьняк. Опісля цього освячено пам’ятник Андрею Шептицькому у Василіянському монастирі.

Після спільної молитви, святкування відбувались за вже усталеним сценарієм. Пройшов спортивний фестиваль «Український дух, гарт і перемога» мініфутбол за кубок митрополита Андрея.

У Червоноградському народному домі було продемонстровано виставку, присвячену життю, творчості і служінню Шептицького. А також тут пройшла урочиста академія, що включала в себе науковопрактичну конференцію за однойменною темою: «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!» та фестиваль української духовної пісні «Голос РусиУкраїни». Такі заходи спрямовані, перш за все, на популяризацію та вшанування світлої пам’яті непересічної постаті, духовного провідника українського народу Андрея Шептицького. А також на розвиток талантів нашої молоді, становлення високої духовної культури серед населення.

Степан СОХНАЦЬКИЙ, член ГР «Святий Юр».