Головна Культура ЩОБ БУВ МИР НА ЗЕМЛІ…

ЩОБ БУВ МИР НА ЗЕМЛІ…

8 травня на Сокальському цвинтарі, біля пам’ятника Невідомому солдату, зібралися представники районної та міської влади, громадських організацій, священики, працівники Сокальського військкомату, учні, громадськість, щоб увіковічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни 73 роки тому. У кожного з присутніх на грудях майоріли маки, як символ пам’яті та примирення.

Священики Василь Партика, Ярослав Кащук, Володимир Жарський відслужили чин панахиди. о. Василь Партика закликав усіх до примирення в ім’я миру.

Опісля відбулося віче, яке вів Ігор Дещаківський. Актуальними є рядки з вірша Ірини Васильківської «День примирення», який прочитали пластуни Сокальського осередку молодіжної організації «Пласт» Олесь Бубела, Неля Прихідько, Анастасія Сольвар.
Голова райдержадміністрації Роман Токай, депутат обласної ради Сергій Касян, заступник голови районної ради Василь Бойко, військовий комісар райвійськкомату Микола Лисак наголосили, що не можна забути тих, хто поліг у роки Другої світової війни, віддавши своє життя за волю і незалежність Батьківщини, хто навічно залишився молодим, визволяючи наш край від ворога, та тих, хто пройшов горнило війни і залишився живим. На Сокальщині проживає дев’ять ветеранів Другої світової війни. Вони нагадали, що й сьогодні українська земля зрошується сльозами матерів, сини яких боронять її від ворогів.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих в роки Другої світової війни і новітніх Героїв України, хто поліг у зоні проведення АТО, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Невідомому солдату та запалили лампадки.

Віче закінчилося виконанням Славня.

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.