Головна Культура СЕЛО МОЄ, ДЛЯ МЕНЕ ТИ ЄДИНЕ

СЕЛО МОЄ, ДЛЯ МЕНЕ ТИ ЄДИНЕ

Таку назву мав творчий звіт «Село моє, для мене ти єдине», який відбувся у с. Шпиколоси.

Рідне село! Воно зігріває душу кожного з нас. Це тепло проникає глибоко до серця. І де б ми не були, а невидимі промінчики притягують до себе, кличуть із далеких доріг до рідного села, до отчого дому.

Село наше невелике. Таких на Україні тисячі. Але для мене воно найкраще, найрідніше. Живуть у ньому працьовиті шпиколосці, які є хліборобами з дідапрадіда, які обробляють землю і дбають про добробут і щасливе сьогодення села. У Шпиколосах налічується 38 дворів, у яких проживає 331 житель.

Багата різноманітна концертна програма була представлена учасниками художньої самодіяльності Народного дому під керівництвом завідувача Народного дому Марії Шкварки та завідувача бібліотекою Таїсії Бобко.

Тепло зустрічали глядачі соло Ольги Борис, дует Віталія Жеребецького та Руслана Легкого. Учасники художньої самодіяльності підготували для односельчан вервечку українських пісень: «Моє рідне село», «Господиня гарна я», «Кури мої, кури», «Зеленеє жито, зелене», «Як на річку гуси гнала».

Щирими оплесками підтримав зал наймолодшу учасницю концерту восьмирічну Марту Гаврилюк, яка майстерно заспівала «Я – українка» та виступ юних танцюристів, які станцювали запальний український танок під пісню «Розпрягайте, хлопці, коней». Розвеселили глядачів гуморесками Тетяна Климчук, Василь Притула, Володимир Мельник, Віталій Гемеза, Андріана Панас, Ольга Бобко.
Незабутнє враження залишив духовий оркестр с. Торки Радехівського району, який охоче прибув на свято села до своїх сусідів, і запальними піснями радував присутніх.
На місцевому стадіоні між командами Шпиколоси та Свитазів відбувся футбольний матч.

Перемогу здобули гості. Свято продовжилося спортивними змаганнями команд сіл Залижня, Фусів, Княже, Шпиколоси. Переможці нагороджені грошовими преміями.
Закінчилося святкування танцями під «живу» музику у виконанні гурту «Мальви». Свято пройшло так гарно завдяки спонсорській допомозі М. Мельника, В. Масляка, О. Тартака, Б. Грабового та сільського голови Я. Плетінки.

Свято села закінчилось, але на душі ще довго буде тепло від позитивних емоцій.

Любов БОРИС, вчитель-пенсіонер, с. Шпиколоси.