Головна Культура ТВОРЧІСТЬ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

ТВОРЧІСТЬ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

 

Як і щороку, цьогоріч жителі сіл Волиці та Комарева під час різдвяних свят збиралися в місцевих народних домах, щоб відтворити українські традиції, звичаї, обряди, через які ми зберігаємо свою ідентичність, непов­торність та патріотизм, і разом з тим зібрати кошти для воїнів, котрі боронять нашу дер­жаву від агре­сора.

Усі заходи, які відбулися у селах Волиця та Комарів, були проведені з благодійною метою – підтримати наших воїнів, завдяки котрим ми маємо можливість відроджувати, плекати, зберігати національне мистецтво, традиції та культуру. Зокрема, в Народному домі с. Волиця відбулося святкове благодій­не дійство «Різдво єднає нас» під керівниц­твом Наталії Іванчини, Лілії Яценко та Ми­хайла Манчура, в якому взяли участь 60 учасників. В цей нелегкий час єдність є запо­рукою нашої перемоги, незалежності та миру. З вуст учнів та вихованців Волицької шко­ли та садочку, жителів-аматорів звучали колядки, віншування.

Народний ансамбль «Галицькі візерунки» Народного дому с. Комарів, учні та вихованці Комарівської школи та садочку, молодь села організували благодійний захід: «Ішло Різдво в стражденну Україну». Як зазначила орга­ніза­торка Галина Ващук, його метою було запросити на Святу вечерю усіх зниклих безвісти та поло­нених, вшанувати пам’ять загиблих захисників.

4 лютого у Народний дім с. Комарів завітав акторський колектив театру «Українське коло» с. Поздимир Червоноградської тери­торіальної громади з благодійною постанов­кою п’єси Т. Шевченка «Назар Стодоля». Професійна гра акторів, автентичні костюми, декорації виклика­ли у глядачів оплески та замилування. Назагал на цих заходах зібра­ли 49 750 грн. Під час зи­мового циклу свят у Волицькому старостин­ському окрузі, до яких долучилися парафії ПЦУ та УГКЦ сіл Волиця та Комарів, дирекція ПАФ «Білий Стік», жителі громади, котрі перебувають за кордоном. Разом було зібрано 207 490 грн. та передано на потреби воїнів Збройних сил України.

Ольга САВКА,
староста Волицького старостинського округу.