Головна Культура У ЙОГО РЯДКАХ МУДРІСТЬ ЧЕРПАЄМО

У ЙОГО РЯДКАХ МУДРІСТЬ ЧЕРПАЄМО

До 203ої річниці від дня народження Т. Г. Шевченка в Народному домі с. Тартаків пройшов концерт «Тарасова доля – то правда жива». Розпочався захід молитвою «Отче наш» у виконанні хору під керівництвом Любові Козачок. З Божим благословенням до присутніх звернувся настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отецьдекан Богдан Лилик.

Ведуча святкового концерту Тетяна Верхолюк доносила до людей віршовані слова Великого Кобзаря, які актуальні й сьогодні. Інсценізацію «Малий Тарасик» виконала Оксана Божак зі своїм сином Назарієм.

У виконанні хору прозвучали твори на слова Т. Шевченка «Заповіт», «Думи мої», «Садок вишневий коло хати», «Кирилівка – Шевченкове село», «Летить галка через балку» та ін. Чоловічий ансамбль виконав «За байраком байрак», «Повій вітре на Вкраїну», жіночий – «По діброві вітер віє», «Плавай, плавай лебедоньку», «Вкінці греблі шумлять верби». Учні початкових класів розказували вірші про Шевченка.

Учасники гуртка художнього слова Анастасія Кузьмич, Анастасія Коткевич, Марта Чорній, Іван Чесак інсценізували «Тополю». До присутніх з подякою звернувся настоятель храму Різдва Йоана Предтечі та Хрестителя Господнього отець Василь Михайлишин.

Директор Народного дому Стефанія Масинник подякувала аматорам сцени за концерт та усім присутнім, які знайшли час і прийшли в Народний дім. Своїми діями, вчинками, працею щодня ми повинні підтверджувати пророчі слова Кобзаря «І буде правда на землі…»

Секретар Тартаківської сільської ради Ольга Колянко також подякувала учасникам концерту та закликала не забувати українські традиції.

Мар’яна МАСИННИК, вчитель англійської мови.