Головна Культура У селі Карів вже втретє проводили літній християнсь­кий табір «Веселі канікули з...

У селі Карів вже втретє проводили літній християнсь­кий табір «Веселі канікули з Богом»

«ДІТИ – ЦЕ НАША БУДУЧНІСТЬ, І О НИХ КОНЧЕ ТРЕБА ДБАТИ»

Цьогорічні об’єднали навколо по­над 80 дітей різного віку від 5 до 16 років. Учасники табору були поділені на групи і весело і з корис­тю проводили час.

Метою табору було допомогти дітям не тільки весело але й з ко­ристю провести літні канікули. Усі брали участь у змаганнях, танцю­вали, співали, малювали. А голов­не – разом молилися. Власне роз­починався день зі Святої Бо­жес­твенної літургії, яку служив отець Пет­ро Лоза, а продовжувався піс­нями, веселими іграми, бансами, конкурсами, квестами, віктори­на­ми.

Катехизація – це виховання віри в дітей та молоді. А оскільки наш та­­бір створений для того щоб діти зростали духовно, катехизація – один з найважливіших моментів праці з ними. Щодня семінарист Івано-Франківської духовної семі­нарії Юрій Іванусь проводив цікаві та пізнавальні катехизації, на яких діти мали можливість поповнити свої набуті раніше знання про Бога, дізнатись щось нове, навчитись лю­би­ти і поважати своїх друзів та батьків, бути добрими і милосер­дними, а також збагатити свій внут­рішній світ.

Працювали з ними наші студен­ти і старшокласники, які мали мож­ливість спробувати себе у ролі ані­маторів, вдосконаливши свої лі­­дер­­сь­­кі  задатки. Своїм досвідом у проведенні квестів, великих ігор ділився аніматор Маркіян Макачка – студент ЛДУ ім. Данила Галиць­кого, який на волонтерських заса­дах з величезним захопленням працював разом з нами.

Кожен день табору був присвя­че­ний різним плодам Святого Духа: вірі, здержливості, милосердю, доб­роті. А останній – миру і лю­бові, тому кожен учасник отри­мав у подарунок маленьке серде­нь­ко Великої Господньої любові, яке буде зігрівати цілий рік і нага­дуватиме про чудово проведений час. Програма була досить насиче­ною, і судячи з попереднього дос­віду, – дуже веселою, цікавою і ко­рисною, як для душі так і для тіла.

Запалення ватри у перед­ос­тан­ній день табору і спільне виконання українських пісень додало у наше свя­то нотки душевності та родин­ного затишку. Велике спасибі всім, хто долучився своєю працею до організації та проведення табору, а в особливий спосіб, всім аніма­торам, які жертовно віддавали свій час і зусилля для праці з дітьми.

Наш відомий священник, ком­по­зитор Віктор Матюк не раз повто­рював «Діти – це наша будучність, і о них конче треба дбати». Тому спільно всією громадою думаємо, що «Веселі канікули з Богом» пот­ріб­но проводити кожного року, бо цього хочуть наші діти, бо їм це подобається. А ми це зрозуміли, коли бачили їхні щасливі посмішки і сльози на очах в день закінчення табору. Розпочався новий навчаль­ний рік. Діти пізнаватимуть ази науки, а вже наступного року знову зустрінуться на «Веселих канікулах з Богом».

Надія БІЛОЦЕРКОВИЧ.

с. Карів.