Головна Культура У Сокальському Народному до­мі відбулася духовно-патріотична академія

У Сокальському Народному до­мі відбулася духовно-патріотична академія

УКРАЇНУ БОРОНИМО НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ

Світове визнання нашої ідентичності руха­лось тернистим шляхом. Але українська культура завжди належала до європейського кола культури, де традиційною вищою цін­ністю визнавалися свобода та значущість особистості.

26 червня у Сокальському Народному до­мі відбулася духовно-патріотична академія, приурочена Дню Конституції України.

Благословили Захисників та усіх присутніх священники Ярослав Валюх, Петро Звір, Володимир Жарський. З вітальним словом до громади звернувся міський голова Сергій Касян.

У заході взяли участь талановиті колекти­ви Сокальської громади, солісти, квартети. Ведучою академії була неперевершена Наталія Шевчук. Гармонійно розпочав свій виступ Народний хор «Надбужжя» (керівни­ки Богдан Кійко та Роман Козярський), за­палювали глядачів своїми хореографічними постановками народні хореографічні колек­тиви «Барвінок» (кер. Оксана Черній) та «Бужани» (кер. Світлана Батюк). Патріотичні твори звучали у виконанні народних вокаль­них ансамблів «Берегиня» (кер. Марія Най­дюк), «Любисток» (кер. Лілія Конончук), «Гармонія» (кер. Олег Федюк), чоловічого квартету Народного дому с. Стенятин та народного чоловічого хору «Плугатар» (кер. Ігор Курач), чоловіче тріо НД с. Скоморохи, чоловічий квартет НД с. Ільковичі, аматор­ський вокальний ансамбль «Краяни» (кер. Наталія Криштальська).

На сцені показали свою майстерність тріо «Феєрія» (кер. Ольга Шевчук), дует у складі Романа Козярського та Богдана Кійка, со­лістка Вероніка Левицька, а віртуозну гру на інструменті – Роман Козярський.

Виступила юна, талановита, голосиста дівчинка Вікторія Петраш з м. Миколаєва, яка знайшла прихисток від війни у нашій громаді. Завершився захід піснею «Непере­можна Україна» у виконанні Ольги Шевчук, яка живе українською піснею.

Учасники дійства ознайомилися з книжко­вою виставкою «Фундамент нашої держав­ності». Браслети патріота, зроблені дітками Сокальської бібліотеки для дітей, стануть оберегами для наших Захисників.

Сьогодні російський агресор намагається позбавити нас суверенітету, але у нього не вийде. Бо ми – українці: сильний, незалеж­ний і незламний народ. Нас чекає світле майбутнє під синьо-жовтими кольорами свободи.

Мирослава МИХАЙЛЮК,
начальник відділу культури Сокальської міської ради.

 

Юрій РИЖОК (фото).