Головна Культура У ЦЕБЛОВІ ВІДКРИТО МУЗЕЙ ОТЦЯ КИРИЛА СЕЛЕЦЬКОГО

У ЦЕБЛОВІ ВІДКРИТО МУЗЕЙ ОТЦЯ КИРИЛА СЕЛЕЦЬКОГО

28 квітня в селах Цеблів та Жужеляни відбулося урочисте святкування 100 років від дня переходу до вічності Слуги Божого о. Кирила Селецького. Урочисту Архієрейську Літургію очолив правлячий Архієрей Михаїл Колтун у співслужінні з Екзархом Донецьким преосв. вл. Степаном Меньком та численним духовенством, які прийшли вшанувати Праведника та почерпнути з Його духовного досвіду приклад для священичого служіння.

Сюди також з’їхалися з різних куточків України та Європи сестрислужебниці та Згромадження сестер св. Йосифа Обручника, духовним батьком яких і засновником є отець Кирило Селецький.

Спільноту сестерслужебниць очолила Генеральна настоятелька Згромадження с. Софія Лебедович, українську спільноту сестерслужебниць представляла Провінційна настоятелька в Україні с. Мирослава Яхимець, а Згромадження Сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії – Генеральна настоятелька сестра Єлизавета Бігун. Після Божественної Літургії відбулося посвячення музею о. Кирила Селецького, а відтак присутні вирушили до села Жужеляни, де була відправлена панахида з нагоди століття від дня смерті слуги Божого о. Кирила Селецького.

У заходах взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Сокальської РДА Роман Токай, Жужелянський сільський голова Володимир Мончук та інші.

Фотoрепортаж читайте у наступних номерах газети.
Любов ПУЗИЧ.