Головна Культура В Хлівчанах відслужено поминальну панахиду за загиблими на Майдані під час Революції...

В Хлівчанах відслужено поминальну панахиду за загиблими на Майдані під час Революції Гідності

З нагоди 5-ої річниці початку кривавих подій розстрілу учасників Євромайдану – Революції Гідності – о. Андрій, парох УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці села Хлівчани, біля стели Героїв Небесної сотні відслужив поминальну панахиду світлій пам’яті жертв, які загинули під час протистоянь на Майдані Незалежності.

По завершенню священик звернувся до присутніх із промовою, наголосивши, що ще нескоро висохнуть сльози матерів, які втратили своїх синів. Їх оплакує і Україна. 20 лютого 2014 року Майдан Незалежності рясно вкрився людською кров’ю, цей день став найчорнішим днем історії Незалежної України. А сто загиблих назавжди увійшли в історію, як «Небесна сотня». Революція Гідності довела усьому світу, що український народ неможливо поставити на коліна, це – народ волі, сили та незламного духу.

о. Андрій додав, що жертви цих подій не потребують жалю, бо вони себе самі не жаліли, а свідомо йшли на те, щоб віддати своє життя за правду, за свободу, за право бути українцем, за свою Батьківщину.

Вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні прийшло багато людей, вони у скорботі схилили голови перед пам’яттю тих, кого було вбито на Майдані. Молилися, щоб Бог дарував їм вічний спочинок. Героїчна сотня зробила перший крок – журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Герої не вмирають, вони завжди у наших серцях.

Наталія ЯРЕМКОВИЧ, бібліотекар Хлівчанської ЗШ IIII ст.