Головна Культура В Сокалі у школі №2 відбулося урочисте освячення фігури Пречистої Діви Марії

В Сокалі у школі №2 відбулося урочисте освячення фігури Пречистої Діви Марії

12 листопада став особливим днем для Сокальської загальноосвітньої школи №2. Тут відбулося урочисте освячення фігури Пречистої Діви Марії, яку встановили перед школою. Під час великої перерви у присутності школярів, учителів та батьків отець Ярослав Валюх освятив фігуру Матері Божої. Опісля отець Ярослав звернувся до учнів з такими словами: «Сьогодні надзвичайно радий, що ми маємо таку можливість освятити фігуру і молитися біля неї. Ще декілька років тому було б неможливо, щоб учні, батьки, вчителі разом молилися на подвір’ї школи й освячували фігуру Матері Божої. Але шляхи Господні не звідані… Сьогодні ви отримали заступництво Пресвятої Богородиці, котра завжди прийде вам на допомогу, супроводжуватиме вас у вашій вірі, даватиме вам надію і допоможе здобувати знання. Побажав меценатам – щедрих Божих ласк, щоб на життєвій дорозі завжди відчували теплу материнську руку, яка буде провадити стежками правди, любові і миру. А далі свої щирі молитви у віршах дарували Богородиці учні школи, а Михайлик Кокотень прочитав вірша, присвяченого Пречистій Діві Марії.

Директор школи Любов Кравцова подякувала випускникам школи – подружжю Ірині та Ігорю Кокотням за такий подарунок рідній школі, який залишиться пам’яткою для цілого покоління. «Тепер Матір Божа буде оберегом для дітей, вчителів, батьків і всіх працівників. Це буде місце зустрічі кожного з нас з Богом, біля Неї будемо збагачуватися духовно, навчатися покори, смиренності. Кожен, хто проходитиме повз це, згодом намолене місце, зупиниться, перехреститься у знак великої поваги до Божої Матері», – зазначила Л. Кравцова.

Відкриття й освячення фігури за бажанням меценатів співпало з днем народження їхнього сина – учня п’ятого класу ЗШ №2 Михайлика Кокотня. Директор навчального закладу, вчителі та однокласники привітали його з днем народження та побажали, щоб доля була прихильною до нього, дарувала радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів, аби він ріс здоровим на потіху мамі та татові, добре вчився та завжди відчував опіку та заступництво Матері Божої.

Меценати, діти та вчителі поклали квіти та запалили лампадки у підніжжі фігури Матері Божої та меморіальної дошки героя Сокальщини, що загинув в зоні АТО, випускника школи Романа Лагна.

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.