Головна Культура Вулицями міста Сокаля пройшла Хрес­на дорога за мир та перемо­гу в Україні

Вулицями міста Сокаля пройшла Хрес­на дорога за мир та перемо­гу в Україні

ЗА МИР ТА ПЕРЕМОГУ В УКРАЇНІ

21 квітня, у п’яту неділю Великого посту, вулицями міста Сокаля пройшла Хрес­на дорога за мир та перемо­гу в Україні. Розпочалася вона від катедрального со-бору св. ап. Петра і Павла. А далі – стації були біля цер­кви Архистратига Михаїла, фігури Матері Божої, косте­лу, адмінприміщення район­ної влади, музичної школи, пам’ятника Т. Шев­ченку, фігури Матері Божої (біля відділів лікарні), школи-інтернату, будинку, де була колишня катівня НКВС, від­ділу освіти, школи №2, лі­цею №1 імені Олега Романі-ва, і з поверненням до собо­ру. Молитовну ходу очолив Владика Сокальсько-Жов­ківської єпархії Михаїл Кол­тун разом із священниками (Ярослав Кащук, Андрій Дутчак, Олександр Кащук, Василь Лепех, Петро Звір, Роман Синицький, Степан Ділай, Орест Рубель, Богдан Лилик, Павло Пащук, Наза­рій Федишин).

– Христос пройшов Хрес­ною дорогою, щоб перемог­ти гріх. Ми також хочемо пе­ремогти гріх, а ним нині є війна і страждання українсь­кого народу, щоб осягнути мир, який Ісус приніс на землю, якого світ не може дати. Церква засуджує війну, але благословляє йти на неї, щоб захищати. Ми своїми стараннями допомагатиме­мо всім у потребі. Нашими терпливістю і любов’ю пере­магатимемо себе, світ і здо­бувати мир для України, – сказав Владика Михаїл Кол­тун.

Пройдено 14 стацій, які символізували важкий шлях Христа на Голгофу.

Упродовж кожної стації священики читали про страждання Ісуса Христа. Відтак виголошували духов­ні роздуми про Нього, тер­піння і безмежну Божу любов. За основу взято розду­ми Хресної дороги «Під зву­ки війни».

Серед присутніх були па­рафіяни, представники міс­цевої влади, керівники орга­нізацій та установ, молодь, які у молитві бажали пере­жити з Христом його дорогу до Воскресіння через Голго­фу, любов до ближнього, прощення, страждання та смерті.

Хресна дорога пройшла у музичному супроводі братів-семінаристів Івано-Франків­ської духовної семінарії.

Василь СОРОЧУК.

Фото автора.