Головна Спорт «БУГ-2017»: МІЖНАРОДНИЙ СПЛИВ НА БАЙДАРКАХ

«БУГ-2017»: МІЖНАРОДНИЙ СПЛИВ НА БАЙДАРКАХ

3 липня в Сокалі урочисто зустріли учасників Міжнародного спливу на байдарках «Буг2017», який проходить в рамках програми євроінтеграції і співпраці прикордонних областей України і Польщі. Цього року у спливі, який проходить територією Польщі та України, взяли участь 15 польських та 13 українських байдарочників.

За традицією гостей вітали хлібомсіллю та українськими піснями у виконанні гурту «Заспів». Учасників привітали голова райдержадміністрації Роман Токай, заступник голови районної ради Василь Бойко, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк.

Гості з Польщі подякували сокальчанам за гостинність, побажали процвітання українсько-польській дружбі. Мета заходу – популяризація водного туризму, обмін культурними та спортивними здобутками між прикордонними районами України та Польщі, підготовка туристів-водників до походів вищої категорії складності. Сплив проходить по території України річками Західний Буг, Рата, Солокія, Свиня.

Організаторами заходу виступили Сокальські райдержадміністрація та районна рада, староство повітове в Грубешеві, польська спілка байдарочників, Великомостівський спортивнотуристичний комплекс «Під дубом».

Любов ЛУЦІВ.