Головна Спорт ДЮСШ «Соко­ляни» проводила до Міжнародного Дня захисту дітей спортивні заходи

ДЮСШ «Соко­ляни» проводила до Міжнародного Дня захисту дітей спортивні заходи

«СОКОЛЯНИ» З КУБКАМИ

З 26 по 29 травня ДЮСШ «Соко­ляни» проводила до Міжнародного Дня захисту дітей та Дня міста Со­каль спортивні заходи на спортив­них майданчиках міського парку, майданчиках спортивної школи, у ЗСШ №4. У них взяли участь учні відділень баскетболу, волейболу, волейболу пляжного, плавання, настільного тенісу та футболу.

Учасники змагань нагороджені кубками, медалями та грамотами.

 

ДЕБЮТ «АРСЕНАЛІВЦІВ»

 

Дитячо-юнацька футбольна шко­ла «Арсенал-Сокаль» досить плід­но готує кадри для сокальського футболу. Символічно, що у День Сокаля, відразу 12 вихованців «Ар­сеналу» зіграли в складі юнацької команди ФК «Датський текстиль» в стартовому матчі Благодійного турніру Червоноградського району в підтримку Збройних сил України.

Матч проти команди Волсвина для юних вихованців «Арсеналу» перший у їхньому житті в тур­нірі дорослих команд. Безумовно, Благодійний турнір в підтримку ЗСУ для сокальських юнаків стане надзвичайно корисним з точки зору процесу адаптації до дорослого футболу.

Крім того, ще двоє вихованців «Арсеналу-Сокаль» – Тарас Мусій та Роман Царинський, цього року залучаються до матчів в складі дорослої команди «Датський тек­стиль». Це є свідченням того, що «Арсенал-Сокаль» на правиль­ній дорозі! Адже успішність кожної футбольної школи вимірюється кількістю гравців, які виступають в дорослому футболі.

 

* * *

У Львові проходив турнір серед дітей 2009-2010 років народження, організований ФК «Покрова». Зма­гання за участю п’яти команд про­ходили за коловою системою. «Ар­сенал-Сокаль» здобув три перемо-ги і один матч зіграв внічию, не за­знав поразок і не пропустив жодно­го м’яча. «Арсенал-Сокаль» пе­ре­міг (3:0) «Сихівських Ангелів», 2:0 – ко­манду Ременова, 1:0 – «Спар­ту», а також зіграв 0:0 з «Покро­вою» (Ямпіль). Цілком заслужено сокальські юні футболісти виграли золоті медалі турніру! Кращим гравцем нашої команди визнано Данила Вахулу.

Вітаємо гравців «Арсеналу» з перемогою на турнірі, а наставника команди Володимира Підкіпняка – з професійною роботою, яка дає відчутні результати.

 

* * *

У м. Мостиська проходив турнір до Дня захисту дітей серед фут­болістів 2007-2008 р. н. Команда «Арсенал-Сокаль» (тренер Вале­рій Матвєєв), яка, нагадаємо, мину­лого року стала чемпіоном України у цій віковій категорії, посіла третє місце. Наші гравці отримали па­м’ятні футболки. Переможцем тур­ніру стали футболісти з Новояво­рівська, на другому місці – команда з м. Миколаїв.

Кращим нападником визнано «арсеналівця» Матвія Ільчака, а кращим гравцем нашої команди – Олександра Шопранку.

 

ШАХОВІ ТУРНІРИ

 

У СШ №4 м. Сокаль відбувся шаховий турнір, приурочений Дню захисту дітей і Дню міста, в якому змагалися 47 учасників, які були поділені на розрядні категорії. В основному турнірі серед першороз­рядників також брали участь і до­рослі. Після 9 турів напружених і ціка­вих ігор визначено переможців. Ними стали: група Д (початківці) – перше місце – Кирило Сигловий, друге – Дмитро Ланевич, третє – Стас Гонор.

Група С (4 розряд) – перше у Ва­силя Гайди, друге – Матвія Мазура (Сокаль), третє – Матвія Глагов­ського. Група В (2-3 роз.) – перше – Максим Пупко, друге – Олег Ру­баха, третє – Максим Монянчин (Сокаль).

Всі переможці й призери нагоро­джені кубками та грамотами.

Андрій САЛИГА,
тренер з шахів ШК «Гамбіт».

 

* * *

В головному турнірі «А» серед 16 першорозрядників до останньої партії не було зрозуміло, хто стане переможцем. Перед заключним 9 туром різниця між першим та деся­тим місцем становила лише очко.

Після запеклих баталій, пере­мож­цем став рейтинг-фаворит турніру Андрій Вахула, набравши 6,5 очок з 9 можливих, випере­дивши лише на півочка по Бух­го­ль­цу Володими­ра Корчевського (6,5 очок), а брон­зову нагороду ви­боров Данило Кацан, – 6 очок, випередивши за кращими додат­ковими показника­ми Павла Марін­ковського (6 очок) – кращого серед місцевих сокальських ветеранів.

5-8 місця поділили Степан Жу­ровський, Олексій Рубаха, Віталій Курило, Владислав Ціх – усі по 5,5 очок. Дев’яте місце посів Рос­тис­лав Тюрін – 5 оч.; десяте у Мак­сима Павлика – 4,5; далі – Ігор Тхір (4 оч.), Любомир Сватюк (3,5), Ярос­лав Тимошенко (3), Петро Курило (2,5), Богдан Тракало та Ігор Кучерепа (по 1,5 очка).

Турнір ось уже вдруге поспіль проводиться на честь Дня міста Сокаля завдяки підтримці місь­кого голови Сергія Касяна. Велика вдячність директору СШ №4 Ната­лії Драган, яка надала можливість для проведення змагaнь в їхньому закладі.

Ігор ЛЕЩИШАК.

 

У ПІДТРИМКУ ЗСУ

 

У районі 5 червня відбувся 2 тур футбольного турніру у під­тримку ЗСУ. Його результати: ФСК «Буг» Жвирка – ФК «Воля» Горбків – 0:0, «Датський текстиль» (юнаки) – «Датський текстиль» – 0:5, ФСК «Тартаків» – ФК «Вікторія» Волсвин – 2:2, ФК «Куличків» – ФК «Пристань» – 3:3, ФСК «Рата» Великі Мости – ФК «Белз» – 3:2, СК «Ле­генда» Сілець – ФК «Сокіл» Хлів­чани – 2:0, ФК «Ватра» Добрячин – ФСК «Межиріччя» – 1:2, ФК «Шахтар» Острів – ФСК «Вугіль­ник» Гірник – ФК «Прибужжя» Яструбичі – «Шахтар» Червоно­град – 2:1.

3 тур – у неділю, 12 червня.