Головна Спорт На ФСК “Сокіл” вируватимуть спортивні баталії

На ФСК “Сокіл” вируватимуть спортивні баталії

На базі Комунального закладу Сокальської районної ради «Фізкультурно-спортивний комплекс «Сокіл» 1 липня урочисто відкрито багатофункціональний майданчик з наливним покриттям для занять баскетболом, волейболом та великим тенісом.

Привітали з цією подією спортивну громаду голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова районної ради Микола Пасько, голова райдержадміністрації Ігор Дацюк, депутат обласної ради Сергій Касян, начальник управління фізичної культури та спорту ЛОДА Роман Хім’як, завідувач закладу «Фізкультурно-спортивний комплекс «Сокіл» Володимир Пограничний, завідувачка сектору молоді та спорту РДА Мар’яна Копейка, директор Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Вадим Климович, директор Сокальського міського центру «Спорт для всіх» Ярослав Тарасюк.

Священник катедрального собору св. ап. Петра і Павла Ярослав Валюх освятив новий майданчик.

Вітаючи, гості зазначили, що його відкриття є знаковою подією, адже така багатофункціональна сучасна споруда дасть можливість громаді ще активніше долучатися до спорту та розвиватися у цьому напрямку.

Голова обласної ради Олександр Ганущин зауважив, що реконструкція великих спортивних комплексів розпочинається з облагородження невеликої території. «Опісля робимо велике поле, бігові доріжки, трибуни, підтрибунні приміщення. Усе це разом вартує приблизно ЗО млн. грн. Відтак, якщо ми хочемо, щоб спорт був, щоб було людно на спортивних об’єктах, маємо вкладати кошти у розвиток спортивної інфраструктури з обласного і місцевих бюджетів. Тому дякую Сокальській районні раді за співфінансування будівництва цього сучасного і корисного майданчика.

ереконаний, тут вируватиме життя! Додам, що фактично в кожному районному центрі області є такі комплекси». І вручив юним спортсменам баскетбольні м’ячі.

– Радію, що завдяки спільним зусиллям, ми відкриваємо цей майданчик. Нехай на ньому завжди буде людно. Щоб люди займалися спортом та фізичною культурою – грали баскетбол, теніс, волейбол, – сказав голова райдержадміністрації Ігор Дацюк.

Голова районної ради Микола Пасько наголосив як змінився спортивний комплекс «Сокіл» за останні три роки. За кошти районного бюджету тут зроблені капітальні ремонти центрального входу в стадіон, будівлі гаражів, а також поточний ремонт роздягалень і душових в адміністративному приміщенні. У 2018 році облаштували майданчик зі штучним покриттям. Ці роботи фінансувались з обласної та районної скарбниць, 250 тис. грн. та 793 тис. 663 грн. відповідно.

– Я дуже добре пам’ятаю, як ми приймали рішення щодо ремонту цього багатофункціонального майданчика із наливним покриттям. Керівник ФСК «Сокіл» повідомив, що Львівська обласна рада зможе виділити лише частину коштів, 1 мільйон гривень. А ми хотіли відродити великий теніс на Сокальщині, як у колишні роки, коли до нас приїздили тенісисти з інших міст. Тому, минулого року депутатський корпус райради прийняв рішення щодо відновлення спортивної споруди і виділив 1 млн. 927 тис. грн. з районного бюджету. Завдяки спільним зусиллям нам вдалось реалізувати такий гарний проект. Дякую всім, хто причетний до реконструкції спортивного майданчика. Тут створені всі умови для того, щоб люди могли займатись спортом і почувати себе комфортно, – наголосив очільник районної ради.

Директор ФСК «Сокіл», депутат районної ради Володимир Пограничний сказав, що це приємний подарунок не лише для спортсменів, а й пересічних громадян. І при дбайливому ставленні, споруда служитиме багато років.

«Це маленький об’єкт у розрізі спортивної інфраструктури Львівщини, однак для охочих займатись він відкриває великі можливості. У європейському спорті є така тенденція, що з команд регіональних ліг гравці можуть легко потрапити у національні збірні. Наразі для українських спортсменів це можливо здебільшого тільки у мріях. Але чим більше таких майданчиків з’являтиметься у райцентрах, містечках та селах України, зокрема, й на Львівщині, тим реальнішою буде така перспектива. Майданчик у Сокалі виконаний надзвичайно якісно, він послужить для місцевих мешканців не одне десятиліття. Також маємо амбітний план щодо капітального ремонту фізкультурно-спортивного комплексу «Сокіл», після якого він зможе приймати змагання всеукраїнського масштабу», – зазначив начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Облаштування багатофункціонального майданчика з наливним покриттям відбулось у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року. Загальна вартість робіт склала 2 млн. 927 тис. грн., з них з обласного бюджету виділено -1 млн. грн., а з районного – 1 млн. 927 тис. грн.

Позитивні зміни відбуваються, але і попереду у колективу спорткомплексу ще багато роботи. У поточному році за кошти районного бюджету тут планується зробити капітальний ремонт будівлі туалету та котельні. Триває реалізація мікропроєкту «Придбання обладнання та інвентарю для КЗ СРР ЛО «Фізкультурно-спортивний комплекс «Сокіл». Окрім того, районна рада подала проект на конкурс Державного фонду регіонального розвитку, який передбачає реконструкцію практично цілого комплексу ФСК «Сокіл» (облаштування бігових доріжок, поливу футбольного поля, трибун з накриттям, цифрового табло, майданчика з штучним покриттям 60×40 м, утеплення адмінбудинку).

Василь СОРОЧУК.
Фото автора.