Головна Спорт Parimatch Foundation про­вів відкрите тренування в ма­ле­нь­кому місті Львівщини – Угнові

Parimatch Foundation про­вів відкрите тренування в ма­ле­нь­кому місті Львівщини – Угнові

Parimatch Foundation – СПОРТИВНИЙ НАСТАВНИК ЮНИХ КОПУНІВ УГНОВА

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation 5 червня про­вів захід в рамках власного проєкту «Спортивний наставник». Цього разу до проєкту приєднався новий партнер, ним став ДЮФК «Арсе­нал-Угнів».

Дитяча команда з найменшого містечка України, є засновником міжнародних змагань прикордоння двох країн, Польщі та України, ще далекого 2010 року. Зокрема, у ди­тячого футбольного клубу є влас­ний проєкт – «Дні добросусідства». Ідею міжнародних змагань, запо­чаткованих «Арсеналом», підтри­мали з великим зацікавленням у різних прикордонних місцевостях Львівщини та Волині. На сьогодні «Арсенал-Угнів», важлива громад­ська організація на території Со­кальщини та Белзької ОТГ, спів­пра­­цювати з якою виявляють бажан­ня чимало значних українсь­ких та між­на­род­них компаній.

У складі громадської організації, варто відзначити багато ініціатив­них людей, професіоналів своєї справи. Це викладачі школи-інтер­нату м. Рава-Руська – Ярина Грень та Степан Маяк; воїн АТО, праців­ник відділу молоді та спорту Рава-Руської ОТГ – Василь Зінько. Саме завдяки власній ініціативі цих гро­мадян, які працюють і віддають свій вільний час для громад, дитя­чий футбольний клуб з найменшо­го містечка України, постійний призер різноманітних змагань про­ведених у минулому Сокальською районною адміністрацією.

«Арсенал» – переможець уро­чистого дитячого футбольного тур­ніру, присвяченого 100-річчю незалежності Республіки Польща у місті Замость.

5 червня в тренуванні від «Парі­матч» в м. Угнів взяли участь понад 20 дітей. Тим самим фонд розши­рив свою географію. Варто зазна­чити, що Parimatch Foundation про­вів відкрите тренування в ма­ле­нь­кому місті Львівщини. Таким чином фонд підтвердив свої наміри та ме­ту – турбуватися та залучати дітей до спорту в кож­ному куточку країни.

Під час заходу дітям подарували комплекти футбольної форми, бутси, м’ячі, а також необхідне для тренувань спорядження. В рамках співпраці Parimatch Foundation пла­нує підтримувати ФК «Арсенал-Уг­нів» на системній основі.

Представник Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра наголосив: «Програма «Спортивний настав­ник» це не просто тренування, це можливість для дітей прагнути до більшого, вірити в себе. Parimatch Foundation і надалі залучатиме до проведення заходів нові міста. Ми хочемо, щоб у кожному куточку Ук­раїни всі діти мали належні умови для занять спортом. І представни­ки бізнесу, і держава мають об’єд­нати зусилля, щоб забезпечити дітей всім необхідним».

Голова Белзької ОТГ Оксана Бе­реза подякувала фонду Parimatch Foundation за допомогу. «Таких іні­ціатив повинно бути якнайбільше. Дітям дуже потрібна така увага, щоб вони відчували себе потріб­ними і знали, як прямувати до своїх мрій. Сподіваємось на подальшу співпрацю», – зазначила вона.

Директорка Угнівського аграрно-будівельного ліцею Любов Осмі­ловська додала: «Ми щиро дяку­ємо команді Рarimatch Foundation, що допомагаєте нашим дітям вті­лити у життя мрію стати футболіс­тами, забезпечуєте їх необхідним – формою та іншим інвентарем. Вдяч­ні за створене свято у наймен­шому місті України».

– Не секрет, що сьогодні участь у змаганнях за кошти батьків, – роз­повів засновник і тренер ДЮФК «Арсенал-Угнів» Віктор Ту­рій. – А благодійний фонд Parimatch своїм проєктом «Спортивний нас­тавник» відкриває можливості для наших футболістів.

Тож ми плануємо брати участь у турнірах у Києві, Луцьку за кордо­ном. Тим більше, що в нас налагод­жена співпраця із поль­ськими містами Любліном та За­мостем.

Важливо, що завдяки новому спорядженню команда зможе тре­нуватися у будь-який час.

До слова, футболісти мають змогу займатися на шкільному ста­діоні, та більше до вподоби той, що облаштували батьки, вони ко­сять траву, встановили дерев’яні ворота, і він завжди відчинений».

Віктор Турій мріє, що у регіоні таки вдасться власними силами та допомогою від меценатів, грома­ди ОТГ, створити футбольну школу і діятиме вона успішно саме в маленькому містечку України – Угнові.

«Спортивний наставник» через спорт адаптує дітей до соціального життя, незалежно від їх матеріаль­ного статусу і життєвих обставин. Спортивні вправи використовують­ся як інструмент, завдяки якому дітям допомагають розвинути такі якості як дисципліна, впевненість у собі та робота в команді. Дуже час­то спорт для дітей стає єдиною можливістю забути про проблеми і відчути свою внутрішню силу, – ділить­ся враженнями учасник про­єкту, вчитель школи м. Рава-Руська Ярина Грень.

«Також, саме тренер виступає ключовою фігурою в житті малень­ких спортсменів. Він може стати прикладом для дітей та провідни­ком у доросле життя. Тому, задача «Спортивного наставника» – пока­зати, що кожна дитина може дося­гати своїх цілей, незалежно від зовнішніх обставин, залучившись підтримкою наставників», – пере­конаний у цьому вчитель з Рави-Руської Степан Маяк.

Проєкт «Спортивний Наставник» демонструє віру в дітей і в те, що завдяки їхнім зусиллям та вчасній підтримці дорослих, у кожного учасника програми вийде досягти своєї мети.

Не менш цікавою та захоплюю­чою для учасників проєк­ту, гостей міста, цього дня була пред­став­ле­на і пізнавальна прог­ра­ма, де усі гості з зацікавленістю ознайоми­лись з сьогоденням та історією Уг­нова за розповідями автора книжок та поезій про Угнів Надії Канюки.

До урочистого спортивного дій­ства в маленькому містечку яке знаходиться на території Белзької ОТГ, цього дня долучились багато меценатів, відомих торгових марок Львівщини та України, котрі зроби­ли для дітей гарні подарунки, на­давши солодощі, найкращу свою продукцію.

І дорослі, і батьки, гості відзна­чили прекрасну атмосферу та чудовий настрій усіх дітей, молоді цього дня на стадіоні міста Угнова.

На дитячому спортивному святі можна було побачити старання і бажання усіх ініціативних людей провести запланований спортив­ний захід якнайкраще та в майбутньому на стадіоні містечка України-Угнові, зустрічатись знову і знову!

Василь МАРЧУК.