Головна Спорт Сокальщина урочисто зустрічала легкоатлета Ярослава Козака, учасника пробігу під прапором довкола Львівщини

Сокальщина урочисто зустрічала легкоатлета Ярослава Козака, учасника пробігу під прапором довкола Львівщини

ПІД СТЯГОМ ДОВКОЛА ЛЬВІВЩИНИ

14-15 березня Сокальщина урочисто зустрічала легкоатлета Ярослава Козака, учасника пробігу під прапором довкола Львівщини, присвяченого 30-ій річниці підняття українського національного прапору над Львівською міською ратушею 3 квітня 1990 року. Зокрема, 14 березня маршрут бігуна проходив містами Угнів та Белз. 15 березня, спортовця зустріли в Сокалі, біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Привітати спортсмена на Сокальській землі прийшли заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, завідуюча сектором молоді та спорту відділу культури, молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації Мар’яна Копейка, депутат районної ради, головний редактор часопису «Голос з-над Бугу» Василь Сорочук, кореспондент ТРК «Сокаль» Катерина Шукатка, а також небайдужа молодь Сокальщини. Василь Бойко вручив подяку від імені Сокальської районної ради та райдержадміністрації Ярославу Козаку за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, ініціативність і небайдужість.

Вже в понеділок, 16 березня, Ярослав Козак, з національним прапором в руках, стартував з центральної площі Сокаля до Радехова. Далі його маршрут проходить через Золочівський, Перемишлянський, Жидачівський, Стрийський, Сколівський, Турківський, Старосамбірський, Самбірський, Мостиський, Яворівський райони.

На теренах Сокальщини до Ярослава Козака приєднались і місцеві бігуни, які спільно з марафонцем взяли участь в спортивному заході в межах Сокальського району. Це Ярослав Кавуза (учасник пробігу довкола України 1994 року) та Михайло Куц.

Нагадаємо, що пробіг під прапором довкола Львівщини розпочався 12 березня і триватиме 23 дні. За цей період, Ярослав Козак планує подолати 747 кілометрів і фінішувати 3 квітня у Львові. Спортивний захід проводиться з метою інформування про подію підняття українського стягу над Львівською міською ратушею 3 квітня 1990 року, популяризації історії походження і використання українського синьо-жовтого прапора, пропаганди здорового способу життя, збору коштів на лікування бійців АТО. Під час пробігу будуть також організовані зустрічі із громадськістю, відвідування визначних історичних місць.

Наш кор.