Головна Спорт Сокальчани відвідали урочисті заходи на горі Маківка

Сокальчани відвідали урочисті заходи на горі Маківка

7 травня представники червоноградських ВО «Свобода», ВГО «Сокіл» та братства вояків УПА на чолі з капеланом Львівського Крайового братства вояків УПА священиком Михайлом Нискогузом, а також делегація Сокальщини, очолювана начальником відділу молоді та спорту Андрієм Мандриком, відвідали урочисті заходи на горі Маківка, що у Сколівському районі, де 102 роки тому Українські Січові стрільці розбили московську армію.

Після покладання квітів до пам’ятника Січовим стрільцям на горі Маківка, священики відслужили Службу Божу та панахиду за загиблими Січовими стрільцями.

З вітальним словом до присутніх на урочистостях звернулися голова Львівської ОДА Олег Синютка, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк та представники громадських організацій Львівщини.

Капелан Львівського Крайового братства вояків УПА священик Михайло Нискогуз привітав молодь, яка в рядах ВГО «Сокіл» проходила 5ти денний вишкіл на горі Маківка та місцевих жителів – нащадків славних Січових стрільців: «Дух Січових стрільців додає сили та мужності нашим воїнам та всьому українському народу у черговій російськоукраїнській війні. І ми це добре відчуваємо і стримуємо наступ московського окупанта. А злодійкуваті пристосуванціхруні при владі, які прийшли до неї на українській крові, тремтять від страху через свою продажність. Все ж таки у переломні часи свого існування Україна показала всьому світу, що здатна народжувати героїв, які готові померти за її волю та свободу.

Це засвідчила і революція Гідності, і російська агресія на Донбасі», – зазначив у своєму виступі священик Михайло Нискогуз. Заходи завершили театралізованим військовоісторичним дійством «Бій за гору Маківка».

Наш кор.