Головна Спорт У Всеукраїнському фіналі взяла участь команда школярів Сокальської СЗШ №3

У Всеукраїнському фіналі взяла участь команда школярів Сокальської СЗШ №3

команда Сокальської спеціалізованої школи IIII ст. №3 разом з вчителем Наталією Адамчук після нагородження

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» (м. Київ, Пуща Водиця) відбувся Всеукраїнський фінал спортивномасового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя»«Olympic move UA». Львівщину на цих змаганнях представляла команда «Соколята» Сокальської СЗШ №3 (вчитель Наталія Адамчук).
Кожна команда змагалася у найкращому предсталені свого регіонушколи, у конкурсах спортивної естафети, олімпійської вікторини та волейболі. А також познайомились та поспілкувались зі своїми кумирами – спортсменамиолімпійцями.

Урочисте відкриття змагань відбулося 6 вересня. До 300 фіналістів з 25 регіонів нашої країни завітали почесні гості – президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, менеджер з соціальних проектів компанії «КокаКола» Марина Будім, голова Київського міського відділення НОК Павло Костенко, начальник управління молоді та спорту КМДА, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін, директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова. Кожен з них побажав учасникам і далі дружити зі спортом та залишатись такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями.

Слова підтримки фіналістам висловили і уславлені спортсмени – Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).

Все на церемонії відкриття було як на справжніх Олімпійських іграх – і парад відкриття, і підняття прапорів, проголошення клятв учасником, тренером і суддею й звісно – запалення олімпійського вогню.

Проект «Олімпійське лелеченя» вже сьомий рік поспіль проводиться за ініціативою Національного Олімпійського Комітету України. Він спрямований на реалізацію одного з найважливіших напрямів діяльності Міжнародного олімпійського комітету – заохотити дітей та молодь всього світу долучитись до спорту, сприйняти його філософію, жити за олімпійськими цінностями – дружби, досконалості та взаємоповаги, а також залучити їх до активних занять фізичною культурою та спортом.

Команда школярів Сокальської СЗШ №3 у складі: Олександра Гуральського, Уляни Матіюк, Дарії Ковальчук, Вікторії Білаш, Устима Звіра, Віти Папроцької, Максима Тхорика, Діани Бітієвої, Олександра Сороки, Вікторії Драган, Людмили Кваснюк, Марка Захватка посіла почесне друге місце у конкурсі «Олімпійська вікторина».
Нагороджували срібними медалями наших юних спортсменів уславлені олімпійські чемпіони.

Упродовж п’яти днів учасники Всеукраїнських змагань зустрічалися зі спортивними кумирами, змагалися в естафетах «Волейбол», брали участь у творчих конкурсах.

Вікторія ДРАГАН, учасниця змагань.

На фото: команда Сокальської спеціалізованої школи IIII ст. №3 разом з вчителем Наталією Адамчук після нагородження.
«ОЛІМПІЙСЬКЕ ЛЕЛЕЧЕНЯ» – «OLYMPIC MOVE UA»