Головна Спорт В Польщі відбувся чемпіонат світу зі скандинавської ходьби, серед найкращих – Василь...

В Польщі відбувся чемпіонат світу зі скандинавської ходьби, серед найкращих – Василь Герус з Волиці

СЕРЕД НАЙКРАЩИХ І НАШ ВАСИЛЬ ГЕРУС

У гміні Хочево (Польща) відбувся чемпіонат світу зі скандинавської ходьби. За медалі у різних вікових категоріях та на різних дистан­ціях тут позмагались понад тисячу найкращих спортсменів з усього світу.

Вибороти медалі на чемпіонаті найвищого рівня вдалось і представникам Львівщини (у команді було п’ятеро спортсменів). Першою в категорії 60-69 років стала Оксана Заліско – віцепрезидентка Української федерації скандинавської ходьби з міжнародних зв’язків, багаторазова призерка та переможниця між­народних змагань, викладачка Національного університету «Львівська Політехніка».

Серед чоловіків у цій віковій категорії най­кращим став Микола Кулинич – завідувач гос­подарством Львівського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Віцечемпіонкою у категорії 30-39 років стала Ірина Олійник (Підлужна) – заступниця ди­ректора Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Серед учасників чемпіонату світу зі сканди­навської ходьби був і наш земляк – Василь Герус зі с. Волиця. У віковій групі 75+, у квалі­фікаційній ході на п’ять кілометрів зареєструва­лося 19 спортсменів, п’ять з них виходило у фінал. п. Василь Герус зайняв почесне сьоме місце. Це хороший результат. Усім учасникам, які дійшли до фінішу, вручили медалі «фіні­шера», футболки та рюкзаки з логотипом чем­піонату.

Варто зазначити, що п. Василь займається скандинавською ходьбою вже більше семи літ. Почувається добре, і заохочує бажаючих приєднуватися до цього виду спорту – ходьби зі спеціальними палицями, які допомагають задіяти в роботу все тіло. І вік цьому не зава­дить. А ми бажаємо п. Василю змагатися ще в багатьох турнірах, і пам’ятати, що «головне участь, а не перемога».

Василь СОРОЧУК.

Фото автора та надане Василем Герусом.