Головна Свято У Сокальському районному народному домі відбувся гала-концерт переможців районного фестивалю «Різдвяні канікули-2018»

У Сокальському районному народному домі відбувся гала-концерт переможців районного фестивалю «Різдвяні канікули-2018»

Щороку напередодні різдвяно-новорічних свят проходить районний фестиваль дитячої творчості «Різдвяні канікули», учасниками якого є навчальні заклади району. Свято організувала методист райметодкабінету Галина Матвіїв спільно з керівниками творчих колективів та за сприяння відділу освіти Сокальської РДА.

9 січня у Сокальському районному народному домі відбувся гала-концерт переможців районного фестивалю «Різдвяні канікули-2018». Цього року на нього завітали гості із Сходу України, з Святогірського району.

Розпочали захід пластуни «Станиці Сокаль» із передачі Вифлиємського вогню.

З вітальним словом до учасників та глядачів звернулися голова райдержадміністрації Роман Токай та голова районної ради Микола Пасько. Вони привітали учасників фестивалю та зазначили, що Сокальщина надзвичайно багата на таланти, нам є ким пишатися, а усіх присутніх – з Різдвяними святами. Особливі слова вітань лунали для гостей з Донецька. «Ми, на нашій сокальській землі, раді вітати вас. Різдво Христове – це те свято, яке об’єднує усю нашу націю. Я думаю, що, подолавши тисячі кілометрів, кожен із вас відчуває той різдвяний дух, що панує на Галичині. І вірю, що відчуваєте те тепло, що випромінюється з наших сердець до вас», – звернувся до присутніх голова РДА.

Микола Пасько висловив думку, що Різдво – це свято, яке дає надію усьому людству. «Для українців, в першу чергу – надію на мир та перемогу. Дуже сподіваюсь, що найближчим часом прийде мир на Донецьку та Луганську землю. А ми передаємо через вас запрошення всім донеччанам приїжджати до нас, до Львова, Тернополя, в ІваноФранківськ чи Луцьк. Завжди раді бачити вас тут».

Очільники району нагородили грамотами переможців фестивалю, після чого відбувся святковий концерт.
У номінації традиційне театралізоване дійство грамоти отримали художні колективи Савчинської, Куличківської, Великомостівської та Переспівської шкіл, Мурованського і Острівського НВК.

У номінації стилізовані різдвяноноворічні театралізовані дійства нагороджені: вокальний ансамбль «Дзвіночок» Перетіцького НВК, ансамбль «Нотки серця» Белзької ЗШ ІІІІ ст., танцювальний колектив Спасівської ЗШ ІІІ ст., художній колектив Поторицької ЗШ ІІІІ ст., хореографічний колектив «Акварель» Сокальської ЗШ ІІІІ ст. №5.

Номінація «Ялинкова прикраса, декоративна композиція, різдвяна листівка» – Христина Козійчук (Тартаківський НВК); Андрій Колодій (Жвирківська ЗШ ІІІІ ст.); Лілiя Жук, Вікторія Кравченко (Сокальська ЗШ ІІІІ ст. №2), Ярина Тимчишин, Катерина Іванець (Сокальський НВК «ЗШ І ст. – гімназія» ім. Олега Романіва); Ірина Лопушанська, Михайло Пишко, Лілiя Лизух (Сокальський БДЮТ).

Юлія СОРОЧУК.
Фото автора.