Головна Культура Дистанційно відбувся фестиваль-конкурс «Весняний зорепад 2020»

Дистанційно відбувся фестиваль-конкурс «Весняний зорепад 2020»

ДИСТАНЦІЙНИЙ «ВЕСНЯНИЙ ЗОРЕПАД»

З 21 по 24 квітня відбувся Всеук­раїнський дистанційний фести­валь-конкурс «Весняний зорепад 2020». Організаторами конкурсу стали громадські організації «Наша молодь», «Культура. Мистецтво. Спорт», «Жінки Батьківщини», за підтримки Львівської національної філармонії, обласного науково-ме­тодичного центру культури облас­ного управління культури, з питань релігій та національностей Волин­ської обласної державної адмініс­трації.

У фестивалі-конкурсі взяли участь понад 150 конкурсантів з різних куточків України, а саме: з Львів­ської, Волинської, Закарпатської, Рівненської, Київської, Полтав­ської, Чернівецької, Харківської, Донецької, Луганської, Хмельниць­кої, Вінницької, Сумської, Чернігів­ської, Одеської, Херсонської, Запо­різької областей.

Завдання конкурсу – відродити та популяризувати мистецтво, роз­винути культуру дитячої та юнаць­кої творчості, виявити талановитих виконавців, а найголовніше – обмін творчими досягненнями і можли­вістю встановити тісний контакт між дитячими і дорослими творчи­ми колективами з різних міст і країн та пропагувати Сокальський район в Україні.

Учасників конкурсу оцінювало професійне журі. Його очолював Андрій Яцків – заступник генераль­ного директора з концертно-гас­трольної діяльності Львівської національної філармонії, художній керівник академічного інструмен­тального ансамблю «Високий За­мок» Львівської національної фі­лармонії, лауреат премії ім. Станіслава Людкевича.

Члени журі були:

Олег Копильчак – викладач-методист, голова циклової комісії хореографічних дисциплін Львів­ського державного училища куль­тури і мистецтв, керівник ансамблю народного танцю, викладач вищої категорії, м. Львів.

Іванна Комаревич – оперна спі­вачка, лауреат міжнародних кон­курсів та фестивалів, викладач вокальної кафедри Національної музичної академії ім. Миколи Ли­сенка, доктор філософії, кандидат мистецтвознавства.

Ірина Хмілевська – заслужений діяч мистецтв України, провідний методист Волинського обласного науково-методичного центру куль­тури обласного управління культу­ри, з питань релігій та національ­ностей Волинської ОДА.

Ольга Марченко – голова ЛОО ВГО «Жінки Батьківщини», органі­затор концертів та фестивалів, лау­реат всеукраїнських та міжнарод­них фестивалів та конкурсів, спі-вачка.

Кожен учасник, який надіслав ві­део, проявив виконавську майстер­ність, артистичність, оригінальність та вміння подати себе.

Директор та організатор фести­валю-конкурсу, голова громадської організації «Культура. Мистецтво. Спорт» Володимир Піхоцький наго­лосив, що через карантин, «Весня­ний зорепад-2020» проходив дистанційно. Але це не завадило його учасникам виступити зі своїми най­кращими номерами. Відповідно за це отримали нагороди – дипломи, медалі, кубки, сувеніри.

Мирослава МИХАЙЛЮК.

На знімках: лауреати першої премії Вікторія ФЕДАШ та Віталіна СПІЧАК.