Головна Культура 50 юнаків та юнок із Завишня, Забужжя та Жвирки на чолі з...

50 юнаків та юнок із Завишня, Забужжя та Жвирки на чолі з отцем Йосипом Скоробагатим взяли участь у Все­українському фестивалі «Вітер на-Дії»

«Вітер на-Дії» – дзвін до змін

12 вересня п’ятдесят юнаків та юнок із Завишня, Забужжя та Жвирки на чолі з отцем Йосипом Скоробагатим взяли участь у Все­українському фестивалі «Вітер на-Дії», який увосьме організувала УГКЦ для молоді. Адже душпас­тирство молоді, праця з нею є пріоритетом діяльності УГКЦ. Захід проходив у Львові на території Ук­раїнського Католицького Універси­тету. Тут зібралося кілька тисяч молодих людей з різних куточків України. Його учасники мали змо­гу обрати з 40 дискусійних май­данчиків цікаву для них тему, аби знайти відповіді на життєво важ­ливі питання, послухати різних спікерів, чимало з яких – це зірки естради чи успішні у бізнесі люди, а також послухати виступи музич­них гуртів.

Мета фестивалю «Вітер на-Дії» – дати молоді поштовх до змін у власному житті, щоби вони напов­нились сенсом, розуміли, куди рухатись і до чого прагнути. Лозунг цьогорічного фестивалю – «Дзвін до змін» закликає шукати можли­вості для того, щоб творити якісь нові ідеї, нові проєкти в Церкві та поза нею.

– На фестивалі ми перебували у молодіжному просторі, де пану­вала особлива атмосфера, – роз­повів отець Йосип. – Кожен, від­чував свою причетність до духовної спільноти, отримав натхнення, силу і віри в те, що у цієї країни насправді є майбутнє. Окрім віри, джерелом надії для молоді, серед непростих обставин, були зустрічі з людьми, які не опустили рук і щоденною працею пробивали дорогу до своїх мрій, реалізували свої таланти, які їм подаровані Богом. Тематичні локації творили єдиний молодіжний простір. Такі зустрічі, спілкування з ровесника­ми та успішними людьми, духов­ними наставниками, допомагають молоді знайти себе, зрозуміти чо­го прагнуть та чого хочуть досягти, задуматись про себе, про життя, про людей навколо, про свої стосунки з Богом, з іншими людьми тощо.

Наш кор.