Головна Культура ГРАН-ПРІ «Photo model» У СОФІЙКИ МОРОЗ

ГРАН-ПРІ «Photo model» У СОФІЙКИ МОРОЗ

Завершився міжнародний інтернаціо­нальний відкритий проєкт: конкурс-пре­мія-книга «Super World Talent 2020», який проводився дистанційно з листопада по грудень у Великобританії. Він передбачав конкурси таких категорій: танець, вокал, мистецтво та ремесла, читання віршів, гра на музичних інструментах та багато інших. Учасниками були діти з різних кра­їн, зокрема, Великобританії, Італії, Єгипту, Болгарії, Румунії, Казахстану, Росії та Ук­раїни. Серед них була й учениця 10-го класу Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Софія Мороз, яка стала волода­рем гран-прі в номінації. Дівчина народи­лася й виросла у Великих Мостах, добре навчається у школі. Змалку любить співа­ти та танцювати, не раз виступала на різних культурно-просвітницьких заходах та конкурсах для обдарованих дітей та молоді.

«Я беру участь у різних конкурсах все­українського та міжнародного рівня по вокалу. Але цього разу вирішила спробу­вати себе в номінаціях «Photo model». Коли ми отримали результати і мама зачитувала список переможців, з кожним прізвищем моє серце билося все сильні­ше. Коли прозвучало моє ім’я – радощам не було меж, а сльози радості виступили на очах», – говорить Cофійка.

До всіх конкурсів її готує мама – Зоряна Мороз, котра підтримує, адже, як згадує, «сама колись була такою»:

– Для донечки, я – вчитель по вокалу, візажист, перукар, дизайнер, фотограф, відеооператор, хоча за спеціальністю – вчитель англійської мови. Досягнення донечки – це моя мрія, яка не стала ре­альністю. Ми з чоловіком Романом всі­ляко заохочуємо Софійку й намагаємось втілити її мрії в реальність. Разом спі­ваємо пісні, вичитуємо вірші, вчимося дефілювати, загалом, шукаємо себе.

Батьки пишаються своєю донькою, яка стала переможницею такого престижного конкурсу. «Я радію досягненням донечки і намагаюся підтримати її морально, ну і звісно ж фінансово, адже участь у все­українських і міжнародних фестивалях-конкурсах потребує певних витрат, – говорить п. Роман, тато Соломійки.

П’ятнадцятирічна дівчина талановита і вже неодноразово брала участь у різно­манітних фестивалях та конкурсах для обдарованих дітей та займала призові місця. Зокрема, була лауреатом першої премії міжнародних фестивалів-конкурсів «Таланти України І», «Таланти України ІІ»,

«Майбутнє України» та інше…

Хтозна, можливо юнацьке захоплення Софійки вокалом або моделінгом стане її професією… співатиме на сцені чи хо­дитиме по подіум, де показуватиме моду від знаних кутюр. І тоді журналістам роз­повідатиме, що народилась у місті Великі Мости, яке розкинулося на березі річки Рата.

Ірина ПЕТРУК,
м. Великі Мости.